Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Spoedeisende hulp of huisarts bezoeken, wat kost dat?

Spoedeisende hulp of huisarts bezoeken, wat kost dat?

25 jan 2019

Het kan natuurlijk voorkomen dat je plots medische hulp nodig hebt echter blijven er nog keuzes over waar je deze expertise gaat bezoeken namelijk de huisarts of de spoedeisende hulp. Bevind jij of iemand zich in een levensbedreigende situatie, laat dan duidelijk zijn dat je direct 112 gaat bellen, is er een ander medisch probleem waar je hulp voor nodig hebt maar waarbij je geen direct levensgevaar hebt zoals bij klachten na val of sporten contacteer dan je huisarts of de huisartsenpost. Jaarlijks gaan er 174.000 mensen ten onrechte naar een spoedeisende hulp bleek vorig jaar uit een onderzoek van Nicole Kraaijvanger van de Radboud Universiteit.

Spoedeisende hulp bezoeken?

Ga je direct door naar de spoedeisende hulp, dan gaat dit ten alle tijden ten koste van je eigen risico van de zorgverzekering. De kosten voor alleen al een bezoek op de Spoedeisende hulp zijn gemiddeld rond de 300,- euro. Dan hebben we het enkel over dat moment en niet de eventuele vervolgconsulten. Deze kosten zullen worden ingehouden van je eigen risico en daar dien je de eerste 385,- euro aan kosten dus zelf te betalen (mits je deze vrijwillig hebt verhoogd, dan 885,- euro), dit geldt voor iedereen. Echter ben je al door deze kosten heen, bedenk dan ook alsnog of je hier wel gebruik van wil maken, zoals geschetst hierboven zijn de kosten voor een bezoek aan een spoedeisende hulp redelijk hoog, als je klachten hebt die kunnen wachten ga dan alsnog naar de huisarts, deze is goedkoper en daardoor help je mee om de stijgende zorgkosten tegen te gaan.

Kan je altijd 24/7 de huisarts bezoeken?

Tijdens kantoortijden is het heel eenvoudig, je belt je huisarts en deze maakt een inschatting of je direct gezien moet worden of dat je kan wachten tot de volgende dag. Daarna zal hij bepalen wat de beste behandeling voor je is en hij kan je eventueel doorsturen naar het ziekenhuis indien dit nodig is, in veel gevallen kan een huisarts prima een behandeling zelf uitvoeren/ uitbehandelen. Na kantoortijd kan je ten alle tijden terecht bij een huisartsenpost, wel is het handig dat je vooraf telefonisch contact met hen opneemt of je langs kan komen en welk tijdstip dan het beste schikt. De kosten van de huisarts vallen ook onder de basisverzekering maar hiervoor geldt GEEN eigen risico. Kan je dus wachten met klachten die niet levensbedreigend zijn, ga dan ten alle tijden naar de huisarts.

 

Maak je kosten voor de zorg maar is het niet jouw schuld?

Het kan gebeuren dat je door toedoen van derden in een ziekenhuis beland, denk hierbij aan een aanrijding of valpartij veroorzaakt door een ander. Ben je hierdoor je eigen risico kwijt en heb je wellicht derving van inkomsten? Dan is het handig om contact op te nemen met deze persoon en deze aansprakelijk te stellen voor de kosten die jij hierdoor maakt en inkomsten die jij hierdoor misloopt. In principe vallen deze kosten onder de aansprakelijkheidsverzekering van deze persoon die hij of zij heeft afgesloten. Wellicht een goed moment om te kijken of je hier zelf ook goed verzekerd voor bent, bekijk dan hier de mogelijkheden voor een aansprakelijkheidsverzekering.

Zoals je hebt kunnen lezen kunnen we met zijn allen jaarlijks echt miljoenen besparen op de zorgkosten die nu onnodig gemaakt worden, willen we de zorg betaalbaar houden en ervoor zorgen dat de zorgpremie niet blijft stijgen kunnen we hier alvast mee beginnen!

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.