Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

spoedzorgplannen overheid

Spoedzorgplannen zorgverzekeraars in de kast

23 jul 2014

De plannen om in veel regio’s de spoedeisende hulpen te sluiten staan tot nader order in de wacht. Dit mede nadat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) de zorgverzekeraars een halt toe heeft geroepen. 

De ACM is van mening dat de discussies die op dit moment plaatsvinden omtrent de concentratie van de spoedzorg binnen bepaalde regio’s de verkeerde kant op gaan. Zij zijn van mening dat als de zorgaanbieders en de zorgverzekeraars binnen nederland op deze manier doorgaan ze tegen mededingingsproblemen aanlopen.

Wat heeft de ACM hiermee te maken?

Op het moment dat de acute zorg geconcentreerd gaat worden in bepaalde centra kan dit gevolgen hebben voor de minder acute vormen van zorg. Deze zorg is dan ook concurrentiegevoelig. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde chirurgen die in dienst zijn van ziekenhuizen en straks de kans hebben hun werk te verliezen. Juist daarom is de mededingingswet van toepassing. De ACM is wel van mening dat de zorg onderverdeeld mag worden onder bepaalde vormen van samenwerking indien dit een kwaliteitsverbetering van de zorg zou gaan betekenen.

De geplande concentratie die vooraf bedacht was had bijvoorbeeld voor de regio Rotterdam het gevolg dat er in eerst instantie slechts een ziekenhuis in de nacht open zou zijn. Dit werd in een later stadium al teruggebracht naar drie ziekenhuizen. Op dit moment bieden zes ziekenhuizen in de nacht hulp aan de patiënten.

Blijf ons volgen op zowel social media als op de website en reageer op de artikelen!  

 

Bron: Zorgvisie

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.