Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Stad holland zorgverzekeraar

Stad Holland verhoogt premie zorgverzekering 2013

10 okt 2012

De Nederlandse zorgverzekering Stad Holland verhoogt de premie van de basisverzekering in het jaar 2013 met een bedrag van 50 cent per maand. Daarnaast zullen ook de aangeboden aanvullende verzekeringen een lichte stijging ondervinden. De zorgverzekeraar Stad Holland is inmiddels de tweede zorgverzekeraar die zijn premie voor de basisverzekering van 2013 bekend heeft gemaakt. Vorige week maakte de zorgverzekeraar DSW als eerste bekend dat de premie van de basisverzekering in 2013 gelijk blijft aan de kosten in 2012.

De aanvullende verzekeringen

Voor  het aanvullend pakket; Zorg deLuxe van Stad Holland zal de verzekerde onder de 18 jaar voortaan een bedrag van 15 euro per maand dienen af te staan. Doordat Stad Holland deze maatregel heeft getroffen kan de zorgverzekeraar het betreffende aanvullend pakket wel maar liefst 6 euro goedkoper aanbieden dan in het jaar 2012. Daarnaast zal de premie stijgen voor de AV ZorgRiant van Stad Holland, deze zal tevens ook de hoogste stijging ondervinden. Vorig jaar was deze premie namelijk € 49.25, aankomend jaar zal dit stijgen naar € 51.25. De uitgebreide AV zal stijgen  met een bedrag van 50 cent en de Extra Uitgebreide AV zal stijgen met een bedrag van € 1.25. De Standaard AV binnen de zorgverzekering zal licht stijgen met een bedrag van 25 cent. De AV voor jongeren zal het aankomende jaar gelijk blijven met het afgelopen jaar. Wanneer er gekeken wordt naar de aangeboden basisverzekering wordt duidelijk dat de basisverzekering een maandelijks bedrag van € 96,50 bedraagt bij Stad Holland.

Het eigen risico zorgverzekering

Doordat het eigen risico in het jaar 2013 flink zal stijgen, van 220 euro naar maar liefst 350 euro, biedt de zorgverzekeraar Stad Holland zijn verzekerden de mogelijkheid om deze kosten gespreid te betalen. De verzekerde krijgt hierbij de mogelijkheid om het bedrag te betalen in 10 maandelijkse termijnen van 35 euro, uiteindelijk komt dit dan neer op het eigen risico bedrag van 350 euro. Wanneer in het jaar 2014 blijkt dat de verzekerde minder kosten heeft gemaakt, dan zal het verschil direct worden teruggestort.

Over Stad Holland

De zorgverzekeraar Stad Holland is een intermediairverzekeraar. Dit wil zeggen dat de verzekeraar nauw samenwerkt met verzekeringsadviseurs tijdens de verkoop van de aangeboden producten. Inmiddels heeft de verzekeraar al ruim 87.000 verzekerden betreffende de zorgverzekering. Stad Holland Zorgverzekeraar is binnen Nederland een kleine maar zeer zelfstandige zorgverzekeraar. Daarnaast heeft de zorgverzekeraar een goede samenwerking met hun partner; de Zorgverzekeraar DSW. Door dit partnerschap kan Stad Holland alles bieden wat de grote zorgverzekeraars in Nederland ook kunnen bieden. 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.