Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen risico consumenten

Steeds meer consumenten kiezen vrijwillig hoger eigen risico

20 apr 2015

Uit het meest recente onderzoek, de Zorgthermometer; “Verzekerden in beeld 2015”van onderzoeksbureau Vektis blijkt dat er in 2015 meer consumenten hebben gekozen voor een hoger eigen risico.

Uit het onderzoek komt naar voren dat de consumenten welke het eigen risico vrijwillig verhogen groeit. Niet alleen de hoogte maar ook blijkt dat steeds vaker het maximale eigen risico gekozen is. Voor 2015 betekende dit dat 1,1 miljoen verzekerden het maximale eigen risico hebben gekozen wat staat voor € 875,- per jaar.

Helft verzekerden zonder verhoogd eigen risico verbruiken het maximale.

In totaal hebben 12% van de Nederlandse verzekerden gekozen voor een verhoogd eigen risico, 59% hiervan ofwel 1,1 miljoen kozen voor het hoogste. Hieronder de statistieken van de consumenten welke het bedrag volledig opgemaakt hebben

  • € 375,- eigen risico, 50% verzekerden maakt het vol
  • € 475,- eigen risico, 30% verzekerden maakt het vol
  • € 875,- eigen risico, 10% verzekerden maakt het vol

Al met al een logisch overzicht, de verzekerden welke verwachten geen of minimale kosten te maken verhogen het eigen risico. De maximale besparing die hieruit voort kan vloeien bedraagt ongeveer 20 euro per maand.

Meer weten over het eigen risico? Lees het artikel: Wat is het eigen risico. 

Recent is er ook naar buiten gekomen dat de verzekeraars pleitten voor een maximaal eigen risico van € 650,- dit is inclusief de maximale verhoging van 500 euro ofwel een verplicht eigen risico van € 150,- per jaar per verzekerden. Dit om te voorkomen dat de solidariteit van de zorgverzekering niet in het geding komt, lees ook: Zorgverzekeraars komen met een plan

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de zorgverzekeringen, blijf ons volgen zowel via de website als via social media en u kunt zich inschrijven voor het zorgalarm rechtsboven op de website. 

Bron en het onderzoek zijn te vinden op: Vektis, de zorgthermometer

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.