Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie vergelijken 2016

Stijging zorgpremie 2015 erg voorbarig

28 aug 2014

Consumenten kregen via diverse media de uitgelekte prijzen van nominale zorgpremie 2015 te horen. Dit zou resulteren in een stijging van 114 euro op jaarbasis. Betekent dit storm in een glas water?
 

Laten we even terug gaan naar het afgelopen jaar. Toen ontstond dezelfde discussie over dat de zorgpremie zou gaan stijgen. Vervolgens ging het grote rekenwerk beginnen en eindigde veel zorgverzekeraars onder de prijs van het jaar daarvoor! Vergeten we niet dat de zorgverzekeraars veel inkomsten gegenereerd hebben met de inkoop van medicatie, waarop de patenten verlopen zijn? Dit leverde vorig jaar 580 miljoen euro op. Voor dit jaar is de schatting dat dit zelfs tot 900 miljoen euro kan worden. Ook de fraudebestrijding levert de zorgverzekeraar een meevaller op van 350 miljoen euro, aldus het AD. Daarnaast hebben we het dan nog niet eens gehad over de reserves. 
 

Reserves zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben voor 4 miljard euro aan reserves op de plank liggen. Waarom dient dit bedrag zo astronomisch hoog te zijn? In 2013 werd er al verteld dat de zorgverzekeraars: “Too big to fail” zijn aldus dhr. Oomen van DSW. Dit lijkt nu natuurlijk helemaal waar te zijn, gezien de grote zorgverzekeraars alleen maar groter lijken te worden. Kortom: er moet geld van de plank af komen. Dit geld moet terug naar de consument waar het zou moeten zijn. Enkele zorgverzekeraars reageren vandaag in het Algemeen Dagblad al dat zij het ermee eens zijn dat de reserves inderdaad omlaag zouden moeten en dat zij ook van plan zijn om dit te minderen voor de komende periode. Dit net zoals ze afgelopen periode ook al gedaan hebben.
 

Verwachtingen zorgpremie 2015

Het duurt nog even voordat het oktober of november is. Dan zien we pas de resultaten van de zorgverzekeraars. Naar verwachting zal DSW wederom de eerste zijn die de zorgpremie bekend gaat maken. Hierna zullen de overige labels volgen. Overigens hebben de zorgverzekeraars dit jaar tot 19 november 2014 de tijd om dit bekend te maken. Behalve uitzonderingen (eventuele nieuwe spelers op de markt.) Het is dus verstandig om te wachten met het vergelijken van uw zorgpremie tot alle zorgverzekeraars bekend zijn.
De hamvraag blijft of de zorgpremie 2015 zal gaan stijgen. Wij denken dat dit ons allemaal nog kan gaan verrassen en dit waarschijnlijk niet gaat gebeuren.

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.