Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ONVZ zorgverzekering 2016

Stoppen met roken geen eigen bijdrage bij ONVZ

14 sep 2012

In de komende maanden kan iedereen weer de verschillende zorgverzekeringen voor 2013 gaan vergelijken en wellicht besluiten tot een overstap. Met het oog daarop heeft zorgverzekeraar ONVZ bekend gemaakt dat zij de middelen die nodig zijn om te stoppen met roken, voortaan zullen gaan vergoeden waardoor deze buiten het eigen risico blijven. Weliswaar is in het Lente akkoord afgesproken deze middelen weer in het basispakket op te nemen maar door de verhoging van de eigen bijdrage naar 350 euro, is de kans groot dat er alsnog voor deze middelen betaald moet worden.

Dit is een belangrijke maatregel die de gemeenschap geld bespaart en de vitaliteit van onze verzekerden verbetert. Dat moeten we zo veel mogelijk ondersteunen.”, aldus bestuurder Jean-Paul van Haarlem tijdens een online seminar. De voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, André Rouvoet, gaf tijdens hetzelfde seminar te kennen dat met preventie een collectief belang gemoeid is. “Ik pleit er dan ook voor dat straks na de verkiezingen aan de formatietafel de verantwoordelijk bewindvoerder een Nationale Agenda Preventie opstelt”, aldus Rouvoet.

“Veel werknemers zijn collectief verzekerd via de werkgever, zij kunnen de gezondheid van hun medewerkers beïnvloeden door programma’s te ontwikkelen. Zo wordt er niet alleen in de mens achter de werknemer geïnvesteerd maar tevens in hun eigen bedrijf.”, aldus Erno Kleijnenberg van het ONVZ.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.