Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

tandarts in basispakket

Tandarts terug in het basispakket van de zorgverzekering?

10 aug 2019

Ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld pleitten ervoor dat de tandartsenzorg weer terug moet komen in het basispakket van de zorgverzekering. Volgens deze organisatie zien ze steeds vaker dat mensen de kosten voor de tandarts niet meer kunnen betalen, hierdoor krijgen ze meer klachten zoals rotte kiezen, ontstekingen wat uiteindelijk ook weer kan resulteren in andere gezondheidsklachten. Zij zijn een petitie gestart welke inmiddels al door meer dan duizenden Nederlanders

Veel mensen gaan niet naar de tandarts vanwege hoge kosten

Uit het onderzoek op de website van Dokters van de Wereld claimen ze dat 250.000 Nederlanders de afgelopen tien jaar niet op controle is geweest bij een tandarts. Dit vanwege de hoge kosten. Ze gaan vaak ook niet met hun kinderen, en dat is nou net wat wel in het basispakket zit maar door angst en onwetendheid gaan ze met hen ook niet naar de tandarts.

Aankloppen bij de gemeente om aanspraak te maken op bijzondere bijstand heeft vaak geen resultaat omdat deze dit niet noodzakelijk achten om dit toe te kennen voor deze vorm van zorg.

 

Kans op terugkeer basispakket lijkt klein

De minister heeft al gereageerd op het bericht en heeft gezegd dat er tijdens het regeerakkoord geen geld is gereserveerd voor de terugkeer van deze tandzorg in het basispakket 2020.

Het zou overigens ook betekenen dat indien deze zorg terugkomt in het basispakket, de prijs van de zorgpremie enorm zou doen stijgen, wat ook weer geen wenselijke situatie is voor deze groepen mits de zorgtoeslag hierin mee zou stijgen.

We zullen de reacties van de petitie afwachten en deze publiceren zodra we deze hebben ontvangen op deze pagina. Houd ons in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.