Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Tandartskosten stijgen in 2012

Tandartskosten stijgen in 2012

20 okt 2011

De tandartskosten kunnen mogelijk flink stijgen in 2012. Het ministerie van volksgezondheid en welzijn heeft namelijk in een brief aan de beroepsgroep voor tandartsen laten weten dat zij mogelijk gaan starten met vrije prijzen voor tandartsen.

Het VWS denkt op deze manier dat de concurrentie van tandartsen zal verhogen en de kwaliteit verbeteren wat zal resulteren in betere prijzen voor de consument. De nederlandse patiënten consumenten federatie NPCF staat hier niet negatief tegenover, maar heeft wel een aantal voorwaarden waar het aan moet voldoen. De voorwaarden zijn onder andere dat er in iedere praktijk een prijslijst komt te hangen met wat de kosten zijn voor welke behandeling. Iets wat nu weleens tegen kan vallen na het zien van de rekening. Ook moet de tandarts overleg plegen met de consument indien een behandeling hoger uitkomt dan 250 €. De NPCF stelt voor om dit experiment na twee jaar te evalueren.

Kortom, alweer een mogelijke prijsstijging. Het is daarom belangrijk om ook uw tandartskosten in 2012 goed geregeld te hebben, neem dit mee in de berekening voor uw volgende verzekeringsjaar!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.