Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

tien jaar zorgverzekeringen?

Tien jaar ZorgverzekeringsWet, waar staan we nu?

10 okt 2016

Tien jaar geleden is het allemaal begonnen, een ander zorgverzekeringstelsel waarbij de marktwering en de kwaliteit van zorg zou moeten toenemen. Waar we in 2006 zijn begonnen met een gemiddelde zorgpremie van € 90 euro per maand ziet het ernaar uit dat we nu naar een gemiddelde van € 105,- euro per maand gaan voor de zorgverzekering 2017. Een stijging van 180 euro op jaarbasis wat we in tien jaar tijd meer zijn gaan betalen. Is dat alles? Nee, zeker niet want laten we niet vergeten dat we tien jaar geleden geen eigen risico hadden welke inmiddels ook al is opgelopen tot € 385,- per jaar indien je zorgkosten maakt, ofwel je bent meer dan 500 euro duurder uit dan tien jaar geleden!

Welke veranderingen zijn er nog meer geweest in deze tien jaar:

  • Het aantal zorgverzekeraars is teruggelopen van 33 naar 25.
  • Het aantal polissen is gestegen van 57 naar 61, al zien we de laatste jaren hier wel weer een dalende trend in en we verwachten voor de zorgverzekering 2017 dat er wederom een paar afvallen.
  • Het hoogste aantal overstappers is in 2006 geweest toen 19% is overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Het gemiddelde in alle jaren ligt op 6%.
  • De kosten voor medicatie is afgenomen van 45% naar 27 %.
  • Opvallend wel dat ondanks de vergrijzing het aantal "zieken" niet is toegenomen en dat 80% van de verzekerden nog steeds betalen voor 18% "zieken". 

Wat kunnen we uit deze cijfers van Vektis concluderen?

De markt is met zijn tijd meegegroeid echter betalen we daarom ook een flink bedrag meer aan zorgpremie jaarlijks. Het komende jaar lijkt een van de grootste stijgingen door te gaan maken ten opzichte van voorgaande jaren. Het is dan ook essentieel om dit jaar goed naar je polis te kijken en deze goed te vergelijken met de overige zorgverzekeraars om te zien of u dit jaar kunt besparen op uw zorgpremie! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.