Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremie 2017 duurder

Toch hogere zorgpremie 2017?

9 sep 2016

Aanvankelijk bracht het Algemeen Dagblad het bericht naar buiten dat de zorgpremie slechts met € 3,50 per maand zou gaan stijgen. Chris Oomen  (directeur van zorgverzekeraar DSW) zegt dat ze die belofte niet waar kunnen maken daar ze met dit bedrag niet uitkomen

Waarom komen de zorgverzekeraars met een hogere zorgpremie 2017?

Volgens Chris Oomen is het niet reëel daar het basispakket 2017 is uitgebreid met nieuwe behandelingen en er meerdere duurdere geneesmiddelen vergoed moeten worden. Onder meer:

  • Fysiotherapie bij claudicatio klachten (etalagebenen)
  • Een aantal vormen van de plastische chirurgie waaronder ooglidcorrectie en borstvergroting.
  • Nieuwe medicatie omtrent de behandeling tegen kanker.

Ook spreekt hij over de reserves waarvan de bodem toch echt in zicht is na het gebruik hiervan de afgelopen twee jaar om de zorgpremie enigszins te drukken.

Hoe komt het kabinet bij de nominale premie?

De overheid ofwel de commissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport onder leiding van minister Schippers geeft aan wat de nominale premie moet zijn voor de zorgpremie 2017. Dit is een eis waar de zorgverzekeraars aan moeten voldoen om ervoor te zorgen dat iedereen gebruik kan maken van zorg welke in het basispakket zit. De zorgverzekeraars bepalen uiteindelijk zelf de prijs die de klant gaat betalen voor het basispakket van de zorgverzekering 2017. In dit geval is het dan ook altijd “traditiegetrouw” zorgverzekeraar DSW welke een week na prinsjesdag naar buiten komt met de prijs van het basispakket.

De overige zorgverzekeraars komen vaak veel trager op gang, vreemd eigenlijk want als DSW een week nodig heeft waarom duurt het dan veel langer bij de overige zorgverzekeraars? Dat komt vooral door de onderlinge concurrentie, de zorgverzekeraars wachten soms tot 1 minuut voor 12 op 19 November om zo de concurrentie net voor te zijn en een 5 cent onder die prijs te duiken. Dit geeft voor vele net die betere positie binnen de lijsten en resultaten die worden gepubliceerd wat duizenden klanten kan schelen.  Volgend jaar gaat dit veranderen en dan hebben we een week langer de tijd, dit mede omdat de belastingdienst langer nodig heeft om de hoogte van de zorgtoeslag te bepalen na het bekendmaken van de zorgpremies.

Wilt u niets missen van alle ontwikkelingen,  zoals de hoogtes van de zorgpremies van alle zorgverzekeraars? Schrijft u zich dan in voor het zorgpremie alarm!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.