Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgpremies bekend

Twee derde van de premies zorgverzekeringen 2013 bekend

12 nov 2012

Traditiegetrouw hebben we weer de mogelijkheid om aan het eind van het jaar over te stappen naar een goedkopere, of beter op de individuele wensen afgestemde, zorgverzekering. De zorgverzekeraars proberen elkaar met de nieuwe premies voor 2013, de loef af te steken, om zodoende de meeste klanten te behouden en/of de meeste overstappers binnen te halen. Nu het kabinet plannen op tafel heeft gelegd om in 2014 de premie inkomensafhankelijk te maken, is 2013 waarschijnlijk het laatste jaar dat er nog een flinke concurrentie tussen de zorgverzekeraars zal optreden. Het basispakket blijft immers voor een ieder gelijk, waardoor de concurrentie zal afnemen, maar waardoor het voor u ook lastiger gaat worden om de diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Op dit moment heeft circa twee derde van de zorgverzekeraars hun premie voor 2013 bekend gemaakt. U kunt alvast beginnen met een vergelijking in prijs en kwaliteit, maar ook de aanvullende zorgverzekeringen, die voor u van belang zijn, kunt u weer naast elkaar leggen. U bent niet verplicht om zich bij één zorgverzekeraar te verzekeren, u kunt bijvoorbeeld uw basispakket bij de een en uw aanvullende verzekeringen bij de ander onderbrengen. Ouderen, studenten, vakbondsleden en werknemers van bepaalde bedrijven komen tevens bij bepaalde zorgverzekeraars in aanmerking voor kortingen. Ook kunt u overwegen het eigen risico te verhogen om zodoende op de maandelijkse premie te besparen, dit kan in diverse staffels van 350 naar 450 of 550 tot een maximum van 850 euro per jaar. Indien het onverhoopt zo is dat u toch dit eigen risico voor de kiezen krijgt, zorg dan wel dat u dat achter de hand hebt.

Natura of restitutie polis

Er zijn twee soorten polissen op de markt, een natura polis en een restitutie polis. Indien u kiest voor een natura polis dan gaat de nota voor de afgenomen zorg, rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar. U heeft echter niet de keus naar de zorgverlener van uw keus te gaan. Bij een restitutie polis heeft u die keuze wel. Indien er geen afspraken zijn gemaakt met uw zorgverzekeraar, dan dient u deze kosten eerst zelf op te hoesten. De nota kunt u later indienen bij uw zorgverzekeraar en vergoed krijgen, geheel of gedeeltelijk afhankelijk van de eigen bijdrage.

Basispakket

Zoals al eerder gezegd is de aangeboden zorg binnen het basispakket bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde daar deze door de overheid wordt vastgesteld. De christelijke zorgverzekeraar ProLife heeft een afwijkend basispakket, uit principiële overtuiging wordt bij deze zorgverzekeraar geen euthanasie en abortus vergoed. De diverse doorgevoerde veranderingen binnen het basispakket dient u ook eens terdege te bekijken, ten opzichte van dit jaar verandert er het één en ander.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.