Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

CAK

Uitvoering regelingen van Zorginstituut Nederland naar CAK.

20 okt 2016

Waar u voorheen voor een aantal regelingen berichten kreeg van het Zorginstituut Nederland (ZN) verandert dit vanaf 1 januari 2017 naar het CAK. De overheid heeft hiertoe besloten om zo de taken beter te verdelen en dit onder te brengen binnen een organisatie om zo meer duidelijkheid te geven voor de consument. Dit is al in een eerder stadium door de Tweede en de Eerste kamer besloten in de eerste helft van 2016 en dit komt nu ter uitvoer op 1 januari 2017 wat op 28 September is besloten in de Tweede kamer.

Welke taken gaan er over naar het CAK

  • Regeling voor wanbetalers
  • Onverzekerden
  • Mensen die in het buitenland wonen
  • Gemoedsbezwaarden
  • Onverzekerde vreemdelingen

Het CAK en het Zorginstituut gaan nauw samenwerken bij een zo goed mogelijke overgang. Niet alleen de computersystemen maar ook alle medewerkers die zich bezighouden met deze regelingen zullen meeverhuizen naar het CAK.

Het CAK hield zich al bezig met een aantal zaken zoals het vaststellen en het innen van de eigen bijdrage op grond van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) en het voor gemeenten vaststellen en innen van de eigen bijdrage op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eerder werd al bekend dat het aantal wanbetalers van de zorgverzekering aan het afnemen is. Maar mocht het toch zo zijn dat u de komende periode hiermee te maken krijgt hou er dan rekening mee dat dit voortaan door een andere instelling geregeld gaat worden vanaf 1 januari 2017.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.