Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

UMC zorgverzekering 2016

UMC Zorgpremie 2015, een flinke stijging van 164 euro!

5 nov 2014

Vandaag heeft zorgverzekeraar UMC (onderdeel van VGZ) de prijs bekend gemaakt van de zorgpremie voor 2015. De prijs voor een restitutieverzekering is gestegen van 85,25 euro naar 98,90 euro per maand. Dit is een stijging van maar liefst 16%. Ook de aanvullende zorgverzekering stijgt dit jaar aanzienlijk. Dit is opmerkelijk omdat UMC vorig jaar juist met een forse daling van haar zorgpremie kwam. In totaal zullen de consumenten van zorgverzekeraar UMC 164 euro op jaarbasis meer gaan betalen.

Stijging aanvullende zorgverzekering UMC 2015

De UMC zorgverzekering is beschikbaar voor consumenten die werkzaam zijn in de Academische Medische Centra van Nederland. Hieronder het volledige overzicht van de aanvullende polissen voor de zorgverzekering van 2015:

  • UMC Extra Zorg 1 van €6,50 naar €7,50 per maand
  • UMC Extra Zorg 2 van €15,71 naar €16,75 per maand
  • UMC Extra Zorg 3 van €23,02 naar €25,50 per maand
  • UMC Extra Zorg 4 van €46,04 naar €75,00 per maand
  • UMC Extra Tand 1 van € 10,75 naar €10,75 per maand
  • UMC Extra Tand 2 van € 20,00 naar €21,- per maand
  • UMC Extra Tand 3 van € 29,50 naar €34,-  per maand

Zoals u kunt zien zijn dit ook flinke stijgingen in de aanvullende polissen van de UMC zorgverzekering 2015. Let op dit zijn de prijzen zonder korting die u krijgt als u een medewerker bent van een academisch medisch centrum. Voor de prijzen met collectiviteitskorting kunt u terecht op de pagina UMC Zorgverzekering 2015.

Wat kunnen we nu gaan verwachten van de zorgpremie 2015?

Zorgverzekeraar UMC is de tweede zorgverzekeraar die na DSW haar zorgpremie voor 2015 bekend heeft gemaakt. Bij DSW zagen we dat deze zorgverzekeraar de zorgpremie geheel gelijk liet voor 2015. Binnenkort zullen de grote zorgverzekeraars gaan volgen met de bekendmaking van hun prijzen. Wat kunnen we gaan verwachten? Enerzijds heeft de regering tijdens Prinsjesdag aangegeven dat de zorgpremie gaat stijgen, maar anderzijds hebben zij 4 miljard euro op de plank liggen wat mogelijk terugvloeit naar de consumenten de komende periode. Het blijft vooralsnog even speculeren.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Blijf ons volgen op onze website evenals op social media! U kunt zich tevens inschrijven voor het zorgpremie alarm rechtsboven op de website. U ontvangt dan automatisch een bericht zodra alle prijzen van de zorgverzekeraars bekend gemaakt zijn en u een nauwkeurige vergelijking kunt maken van uw zorgverzekering.

Direct door naar de zorgvergelijker, klik dan hier.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.