Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoeding orthodontie

Uw kind een beugel nodig? Wat dekt de zorgverzekering in 2015

13 dec 2014

Steeds vaker zie je bij jongeren een beugel, als ouder moet je er vaak niet aan denken wat de kosten kunnen zijn voor het plaatsen en het onderhoud van een dergelijke beugel. Echter zie je ze bij eén op de drie jongeren in hun mond, in sommige gevallen uit esthetisch oogpunt, in sommige gevallen noodzakelijk ter bevordering van het gebit van uw kind.

Wanneer is en beugel noodzakelijk bij uw kind?

Nogmaals een beugel kan puur esthetisch zijn bij scheve tanden om deze weer mooi recht in lijn te krijgen, echter zijn er nog veel meer klachten waarbij een beugel wordt geadviseerd door een orthodontist. Sommige kinderen kunnen problemen hebben met kauwen of slikken ook kunnen ze slissen een beugel kan dan de oplossing zijn. Het is dan beter om als kind een beugel te krijgen dan bij een volwassene daar uw tanden nog eenvoudiger te verplaatsen zijn.

Wie plaatst een beugel en wat kost het?

Een beugel mag zowel door de tandarts als door een orthodontist geplaatst worden, de kosten zijn bij beide hetzelfde alleen heeft een orthodontist er vier jaar langer voor geleerd, geen lastige keuze dan lijkt ons. Een beugel kost gemiddeld 2000-2500 euro afhankelijk van de duur van de behandeling en de techniek die gebruikt gaat worden.

Wat vergoeden de zorgverzekeraars voor orthodontie tot 18 jaar.

Veel zorgverzekeraars bieden een goede polis maar dan dient u wel eerst een kalenderjaar klant te zijn van deze zorgverzekeraar alvorens zij een vergoeding verstrekken. Wij hebben de polissen op een rij gezet voor u waarbij u directe een behandeling voor uw kind kunt starten. Bekijk snel de pagina vergoeding orthodontie tot 18 jaar om te zien welke verzekeraar voor u het beste past in 2015 of start direct met het vergelijken van uw zorgpremie, indien u kinderen selecteert in de zorgvergelijker dan kunt u onderaan kiezen voor orthodontie tot 18 jaar. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.