Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Uw nieuwe zorgverzekering via een veiling?

Uw nieuwe zorgverzekering via een veiling?

18 nov 2013

De meeste van u zijn al bekend met het principe van de online veiling. Na de energieveiling is er nu ook een zorgpolis veiling. Niet alleen dalen de premies van alle zorgverzekeraars voor het komende jaar. Ook introduceerde verzekeraars budgetpolissen met een beperkte zorgkeuze en betraden nieuwe spelers de markt zoals HEMA en BeterDichtbij. De Consumentenbond gaat zich ook in de strijd mengen en initieert de zorgpolis veiling.

Met de zorgpremie veilig richt de Consumentenbond zich op prijsbewuste consumenten die een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering willen kiezen. Iedereen wonend of werkzaam in Nederland die geïnteresseerd is kan zich online inschrijven. Vervolgens hebben zorgverzekeraars de mogelijkheid om een zo laag mogelijke prijs te bieden voor vier pakketten. Momenteel staat de teller al bijna op 68.000 ingeschreven consumenten. Tot en met 25 november is het nog mogelijk om in te schrijven voor de zorgpolis veiling.

De pakketten
Er zijn vier pakketten waar zorgverzekeraars een bod op kunnen uitbrengen. Deze pakketten variëren van een basisverzekering tot een uitgebreide dekking. De inhoud van deze vier pakketten is gebaseerd op de wensen van consumenten die gebruik maakten van de Zorgvergelijker van de Consumentenbond. Het simpelste pakket is een basisverzekering. Het tweede pakket een basisverzekering inclusief tandartsverzekering (75% vergoeding tot minimaal €250 per jaar). Pakket drie bevat een eenvoudige aanvullende verzekering (minimaal 9 fysiotherapie behandelingen en volledige vergoeding spoedeisende hulp wereldwijd). Het laatste pakket betreft een uitgebreide tandartsverzekering (minimale vergoeding van €500 per jaar) en een luxe aanvullende polis (incl. dekking alternatieve geneeswijzen en minimaal 12 behandelingen fysiotherapie). Standaard bevat elk pakket een vrijwillig eigen risico van €0. Consumenten kunnen dit bedrag verhogen om zodoende de premiekosten te verlagen.

Na de veiling
Op 26 november vindt de veiling plaats, vervolgens krijgt Iedereen die zich heeft ingeschreven als geïnteresseerde op 6 december een aanbod. Wanneer iemand nog steeds interesse heeft regelt de Consumentenbond de overstap naar de zorgverzekeraar. De Consumentenbond werkt samen met prijsvergelijker PriceWize en krijgt voor elke klant die overstapt een vergoeding. De hoogte van dit vergoedingsbedrag is nog niet bekend.

Kwaliteit
Niet zomaar elke zorgverzekeraar kan deelnemen aan de zorgpolis veiling. De verzekeraar moet voldoen aan enkele eisen met betrekking tot de polisvoorwaarden, service en transparantie over de inkoop. Wel kunnen er ook kritische kanttekeningen gezet worden bij het initiatief van de Consumentenbond. Op de basisverzekering na zijn zorgverzekeringen geen homogene producten. Het is daarom aan te raden voor geïnteresseerden om bij de aanbieding die zij ontvangen goed te kijken naar de aansluiting van het aanvullende pakket op de persoonlijke zorgwensen. Het blijft verstandig om ook zelf rond te kijken. Uw zorgverzekering vergelijken kan u maandelijks een hoop geld opleveren. Let hierbij niet alleen op de premiekosten of eventuele kortingen maar let ook op de inhoud van het pakket en de voorwaarden.

Bron: Z24 en de Consumentenbond

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.