Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Veel Nederlanders overgestapt van zorgverzekeraar

Veel Nederlanders overgestapt van zorgverzekeraar

18 apr 2012

In 2012 zijn een miljoen Nederlanders van zorgverzekeraar veranderd. Dit is 6 procent van de verzekerden. Daarmee ligt het overstap cijfer hoger dan voorgaande jaren. In 2011 ging 5,5 procent over naar een andere verzekeraar. De stijging is te verklaren door de grotere verschillen in de premie van de basisverzekering. Ook de komst van nieuwe zorgverzekeringen kan hierbij een rol hebben gespeeld. In de leeftijdscategorie 18 t/m 35 jaar werd het meest over gestapt, dit was zo'n 9 procent. Ook zijn er regionale verschillen; in de Randstad gingen verzekerden vaker over naar een andere maatschappij dan in Zeeland en Friesland.

Het aantal mensen met een aanvullende verzekering daalde met 1 procent naar 88 procent. Het percentage van mensen met een tandarts verzekering steeg van 60 procent naar 68 procent. Uw zorgverzekering vergelijken kan een flinke besparing opleveren!

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.