Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Veranderingen basispakket

Veranderingen basispakket

25 mei 2012

Wat er al enige tijd aan zat te komen is vandaag realiteit geworden, het zogeheten "lente" akkoord is vandaag gepresenteerd met de begrotingen en aanpassingen van onder andere het basispakket 2013.

De grootste en opvallendste verandering in 2013 is dat de rollator uit het basispakket zal verdwijnen, heeft u er nog één nodig, dan moet u er nu nog snel één aanschaffen, daar dit in 2013 niet meer bekostigd zal worden. Een ander punt is dat het eigen risico van 220 euro zal gaan stijgen naar 350 euro. 

Een aantal kleine veranderingen die in het akkoord besproken zijn:

Eigen bijdrage voor het verblijf in het ziekenhuis a 7,50 euro per nacht, al zijn er experts op dit gebied die vertellen dat deze 7,50 euro in zijn totaliteit zal verdwijnen aan de administratie die hierom geregeld dient te worden.

De hoortoestellen gaan minder vergoed worden door de zorgverzekering, mits u een aanvullend pakket heeft genomen welke een 100% dekking garandeert. Een punt dus om op te letten bij het afsluiten van uw zorgverzekering voor 2013. 

De eigen bijdrage in de GGZ zal verminderd worden, om zo deze patiëntencategorie te ontzien. 

De tariefverhoging van de mensen met een PGB, welke intramuraal zaten, zal worden verminderd met 5%, een wijziging ten opzichte van het voorgaande jaar toen deze juist verhoogd werd. 

Verder wil de regering dat er een onderzoek komt naar de salarissen van de medisch specialisten welke niet in loondienst zijn van een ziekenhuis. Deze salarissen kunnen, mede door het zitten in een maatschap, soms enorm hoog oplopen, wat weer resulteert in duurdere zorg die dan afgedragen moet worden door de zorgverzekering.

De vervoerskosten van de instellingen zullen ook verlaagd gaan worden, kortom we moeten allemaal eraan gaan geloven en nog dieper in onze buidel tasten. Hopelijk zijn we hiermee snel uit de financiële problemen en komen we er volgend jaar weer beter voor te staan waardoor het basispakket 2013 er beter uit zal gaan zien. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.