Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

verandering zorgverzekering 2019

Veranderingen zorgverzekering 2019

6 feb 2018

Een nieuw jaar betekent nieuwe veranderingen. Wat kunnen we straks allemaal verwachten voor de zorgverzekering van 2019?Let op!  Dit gebeurt dus allemaal nog in 2018, alleen gelden deze regels voor het toekomstige zorgseizoen.

Delta Lloyd zorgverzekering wordt Nationale Nederlanden zorgverzekering

Delta Lloyd zal een naamswijziging ondergaan, de Delta Lloyd polis zal dan worden omgedoopt tot Nationale Nederlanden polis. In principe blijft alles gelijk en verandert er niets aan prijs, polis en dekking. Een andere naam, maar wel dezelfde kwaliteit!

Gemeentepolis Rotterdam voor iedereen?

Dat de gemeente Rotterdam een polis heeft voor de minima, is bij iedereen bekend, dat men de hoofdprijs betaalt van 160 euro, dat weten we ook. Alleen hier zit in een aanvullende dekking + tandzorg en een eigen risico van slechts 50 euro in verwerkt. Woon jij dus in Rotterdam en verwacht je straks voor de zorgverzekering 2019 veel kosten te maken, dan is het wellicht interessant om je aan te sluiten bij deze polis. De gemeente Rotterdam is namelijk voornemens, om deze open te stellen voor al haar burgers. Even in de gaten houden dus!

Eigen risico 2019 en Zorgpremie 2019

Het eigen risico van de zorgverzekering 2019 blijft gelijk. In 2017 is afgesproken door de regering dat het eigen risico de komende 4 jaar niet zou veranderen. Dit zal wel naar alle verwachting betekenen, dat de prijs van de zorgpremie 2019 wederom gaat stijgen. De reserves van de zorgverzekeraars raken op en de prijzen in de zorg blijven continu stijgen. Echter zullen we op 18 September exact weten wat we gaan betalen, daar het op Prinsjesdag bekend gemaakt zal worden. DSW komt vaak een week later, 25 September traditioneel gezien, met de eerste prijs van de zorgverzekering 2019, waarna de andere verzekeraars vaak eenzelfde richting kiezen.Je kunt dan vanaf 12 November wederom starten met het maken van een vergelijking van de zorgpremie, daar dan alle polissen bekend moeten zijn van de overheid, dit is bij wet vastgelegd.

Campagnes overheid?

We verwachten dat, aangezien het aantal overstappers dit jaar wederom minder was dan de voorgaande jaren en de regering het belang van de marktwering hoog heeft staan, er een landelijke reclamecampagne komt, waarin duidelijk wordt gemaakt wat het belang is van het vergelijken. Het lijkt vaak maar enkele euro’s die je kan besparen indien je een overstap maakt, maar juist als iedereen dit gaat doen, dan zullen de verzekeraars met elkaar moeten gaan concurreren! 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.