Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Verdeling van de nieuwe basis gezondheidszorg voor volgend jaar bekend gemaakt

Verdeling van de nieuwe basis gezondheidszorg voor volgend jaar bekend gemaakt

31 jul 2013

De verdeling van de nieuwe basis gezondheidszorg voor volgend jaar is door de Nederlandse Zorgautoriteit bekend gemaakt. Momenteel hebben mensen die enkel over een basis zorgverzekering beschikken slechts recht op een vergoeding van de eerste vijf afspraken bij een eerstelijns psycholoog. Vanaf volgend jaar krijgen mensen die na vijf afspraken nog niet geholpen zijn met hun geestelijke problemen de mogelijkheid om alsnog binnen het basispakket van de zorg geholpen te worden dankzij de nieuwe verdeling van de basis gezondheidszorg.

In plaats van vijf afspraken, wordt de basis gezondheidszorg vanaf volgend jaar ingedeeld in vier "prestaties". Afhankelijk van hoe zwaar de geestelijke problemen zijn, wordt een patiënt naar één van deze trajecten verwezen. Afhankelijk van de gekozen prestatie wordt de zorg tot een bepaald bedrag vergoed. De rest van de zorg zal de patiënt zelf moeten betalen. Op deze manier hoopt dat er minder patiënten door verwezen worden naar de specialistische zorg.

De prestaties waarin de geestelijke gezondheidszorg wordt opgedeeld zijn als volgt: Kort (max. vergoeding: 453,79 euro), Middel (max. vergoeding: 773,19 euro), Intensief (max. vergoeding: 1212,41 euro) en Chronisch (max. vergoeding: 1118,96 euro). Daarnaast is er ook een speciale prestatie die enkel toegepast wordt in unieke situaties. Deze prestatie gaat van kracht wanneer een patiënt van de basis geestelijke gezondheidszorg terug wordt gestuurd naar de huisarts of wanneer een patiënt dit jaar in behandeling is maar volgend jaar nog een afspraak heeft gepland bij de eerstelijns psycholoog. In de huidige situatie zouden deze patiënten de hoofdprijs moeten betalen maar in dit geval wordt er maximaal 185,22 euro vergoed.

Daarnaast zullen ook de facturen voor de geestelijk gezondheidszorg worden aangepast. Op de factuur zal onder andere het aantal uren, de behandelende arts en specificaties van de verleende zorg worden vermeld. Dit maakt het ook eenvoudiger om deze factureren te declareren. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.