Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Nieuwe geneesmiddelen vergoedingen

Vergoeding nieuw geneesmiddel myelofibrose

4 mrt 2014

Het nieuwe geneesmiddel Jakavi wordt vanaf heden door alle Nederlandse zorgverzekeraars vergoed. Het geneesmiddel is een effectieve manier om de zeldzame maar dodelijke ziekte myelofibrose te behandelen.

Bij mensen met deze ziekte is de JAK-STAT signalering uit balans waardoor in het beenmerg niet genoeg rode bloedcellen worden aangemaakt. Andere organen, zoals de milt, proberen deze functie over te nemen waardoor deze organen opzwellen. Met name het opzwellen van de mild zorgt weer voor talloze lichamelijke klachten zoals temperatuursverhoging, oververmoeidheid en pijn aan de botten en gewrichten.

Jakavi verkleint kans vroegtijdig overlijden

Zonder behandeling is de kans groot dat patiënten niet lang zullen leven. De meeste geneesmiddelen zijn slechts in staat om de lichamelijke klachten tijdelijk weg te nemen maar bieden geen permanente oplossing voor de aandoening. Jakavi aan de andere hand blijkt uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum de kans op vroegtijdig overlijden met 52% te verkleinen. Ook de lichamelijke klanten namen bij de proefpersonen sterk af.

Volledige vergoeding Jakavi

Naar aanleiding van de onderzoeksresultaten hebben de Nederlandse zorgverzekeraars besloten om het geneesmiddel Jakavi, met als actieve ingrediënt Ruxolitinib, volledig te vergoeden aangezien het voor patiënten het verschil tussen leven en dood kan betekenen. Het geneesmiddel voorkomt niet alleen vroegtijdige dood maar wordt het leven van personen met deze aandoening een stuk leefbaarder. Dagelijkse handelingen zoals douchen, eten en slapen worden weer mogelijk zonder pijn of ongemak. De onderzoekers willen nu onderzoeken of het medicijn ook gebruikt kan worden om andere aandoeningen aan het beenmerg te bestrijden. 

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.