Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vertrekpremies torenhoog in ziekenhuizen

Vertrekpremies torenhoog in ziekenhuizen

27 jun 2012

De vertrekpremies van bestuurders van ziekenhuizen is in 2011 in afgenomen. Vertrekkende bestuurders van ziekenhuizen krijgen nog steeds geregeld hoge bedragen mee. In 2011 was dit ruim 3 miljoen euro. Dertien bestuurders ontvingen een afkoopsom.  

De hoogste vergoeding vorig jaar was voor Maarten Imkamp, die vertrok bij de Gelre Ziekenhuizen in Gelderland.

Dat alles blijkt uit de ranglijst van afkoopsommen die het artsen vakblad Medisch Contact vandaag publiceert. De lijst is gebaseerd op een inventarisatie van de jaarverslagen die 88 Nederlandse ziekenhuizen onlangs deponeerden bij het CIBG, de databank van het ministerie van Volksgezondheid.

Jaarsalaris

Volgens het onderzoek van Medisch Contact komen vier van de dertien uitgekeerde bedragen uit boven de norm van maximaal één jaarsalaris. De norm staat in de beloningscode van de NVZD, de vereniging van directeuren van instellingen in de gezondheidszorg en geldt sinds 2009.

Het komt voor dat vertrekregelingen zo zijn geconstrueerd dat ze minder opvallen in jaarverslagen. Zo wordt er geregeld gekozen voor het doorbetalen van het reguliere salaris aan een ex-bestuurder, waardoor officieel geen sprake is van een ontslagregeling.

Besparingen

Bezuinigingen en maatschappelijke en politieke druk op ziekenhuizen om de uitkering van hoge afkoopsommen te voorkomen lijken geen effect te hebben gehad. Ruim 6 procent van de ziekenhuisbestuurders kreeg vorig jaar een ontslagvergoeding, evenveel als in 2010.Wel is de hoogte van de vertrekpremie afgenomen met gemiddeld 23 procent. De daling is ten dele te verklaren uit de kortere zittingsduur van de vertrokken bestuurders.

Bron: Medisch Contact

Zorgverzekering vergelijken

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.