Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

verzekeraar weigert patient

Verzekeraar weigert voormalig kankerpatiënt

16 dec 2013

Dat je als ex kankerpatiënt al genoeg voor je kiezen gehad mag hebben dat hoeven wij niet nader te verklaren. Als je dan een zorgverzekering bij zilveren kruis, Avero of ONVZ af wilt sluiten, dan stuit je op problemen. Dhr de Rijke heeft hiermee een open brief geschreven aan minister Schippers op de vraag hoe dit kan gebeuren.

Medische selectie aanvullende zorgverzekering

Om voor een aanvullende zorgverzekering in aanmerking komen dan kan de zorgverzekeraar een medische selectie / keuring vragen. In het geval van De Rijke wordt hij geweigerd op de grond dat hij een ex- kankerpatiënt zou zijn.   Een vreemde zaak, helemaal als je leest dat hij fysiotherapie in zijn aanvullende zorgverzekering wil omdat hij aan rugby doet. De rijke voelt zich gedwongen om een basispakket te nemen en zou uitgekleed te worden als hij extra hulp nodig heeft. Hij schrijft dan ook in de brief of de minister dit voor ogen had toen de marktwering is begonnen en dat hij door enkele zorgverzekeraars zelfs als een schrijnend geval wordt afgeschilderd.

 

Hoe zit dat met acceptatieplicht?

De acceptatieplicht van een zorgverzekeraar geldt in principe alleen voor het basispakket van uw zorgverzekering. Voor de aanvullende zorgverzekering kan een zorgverzekeraar aan risicoselectie doen. Heeft u problemen met uw zorgverzekering en wilt u toch fysiotherapie zonder medische selectie? Maak dan gebruik van de zorgvergelijker van zorgverzekeringwijzer.nl hierin zit namelijk de keuze of de zorgverzekeraar medische selectie uitvoert op de aanvullende polis. U zult zien dat er een drietal verzekeraars zijn die u zonder problemen zult accepteren.

 

 

Zorgverzekering vergelijken

Inmiddels hebben diverse zorgverzekeraars in de media gereageerd dat De Rijke van harte welkom is bij hen als klant. Naar welke De Rijke de overstap heeft gemaakt is op dit moment niet bekend. U heeft nog 15 dagen om uw zorgverzekering te vergelijken, heeft u al een keuze gemaakt voor de zorgverzekering van 2014? 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.