Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

besparingen zorgverzekeraars

Verzekeraars besparen dankzij de consumenten.

16 feb 2015

De verzekeraars besparen dankzij de consumenten, deze krijgen steeds vaker een overzichtelijke rekening thuisgestuurd welke kosten er zijn gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Hierdoor komen steeds vaker rekeningen naar boven die niet lijken te kloppen, een voordeel voor de verzekeraar, maar ook voor de consument indien het eigen risico aangesproken dient te worden voor de afgenomen zorg.

Veranderingen nota zorgverzekeringen

Dit is het resultaat van de veranderingen in de nota’s die worden verzonden naar de consumenten vanaf de zorgverzekeraar, dit is gekomen naar aanleiding van vele fraude gevallen, lees ook ons oude artikel: duidelijkheid over de zorgnota. Hierin staat omschreven welke veranderingen er hebben plaats gevonden om meer duideijkheid en inzicht te geven aan de kosten die worden gemaakt door de zorgverleners.

Meeste fraude bij apotheek en huisarts

Opvallend is dat de meeste meldingen vooral gaan over de huisartsen en de apotheken. Zo stond er medicatie op de nota die niet is geleverd of werd een telefonisch consult afgedaan als consult in de praktijk. De totale besparing van augustus tot eind 2014 betrof 350.000 euro.

Steeds meer controle

Minister Schippers is een voorstander van dit soort controles, met regelmaat stuurde zij enquêtes naar patiënten ter bestrijding van fraude. Echter door de aanpassingen van de online inzage van gegevens van de zorgverzekeraars kan dit nog verder doorzetten, iets wat wij alleen maar toe kunnen juichen daar iedere euro die bespaard zal worden op de verzekeraar in ieder geval niet voor een stijging in de zorgpremie kan resulteren.

Heeft u bizarre voorbeelden van frauduleuze declaraties of iets meegemaakt wat de aandacht nodig heeft, mail ons gerust! 

bron: De Telegraaf

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.