Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

inspraak in zorgverzekering

Verzekerden krijgen meer inspraak bij verzekeraars

9 apr 2019

Regelmatig zien we klachten van consumenten bij de verzekeraars wat mogelijk kan leiden tot het feit dat ze daardoor een overstap maken naar een andere zorgverzekeraar. Afgelopen week is er in de kamer een wetsvoorstel aangenomen waardoor de consument hier meer eisen kunnen stellen aan de verzekeraar op het gebied van zorginkoop en kwaliteit.

Binnenkort zal er in samenwerking met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) nieuwe regels worden opgesteld hoe de verzekeraars zich moeten gedragen richting patiëntenorganisaties, als ook het individu die gehoord moet worden indien deze inspraak willen hebben in bepaalde zaken omtrent de zorg die de zorgverzekeraar levert.

Wat gebeurt er op dit moment met je klacht?

Tot dusverre bestond er de mogelijkheid dat je een klacht kon indienen bij de verzekeraar indien je graag een andere behandeling wenste of dat je het ergens niet mee eens bent. Zij zullen ten alle tijden reageren op de door u ingediende klacht, bent u met dit antwoord niet tevreden dan kunt u zich wenden tot de NZa. Bent u het na het horen van de uitleg van de NZa en de reden waardoor uw klachten eventueel niet gehoord gaat worden nog niet tevreden kunt u zich wenden tot de SKGZ, hoe u dit doet kunt u het beste lezen op de pagina: klachten over uw zorgverzekeraar, hierin staat stapsgewijs beschreven wat u kunt verwachten en wie u op welke wijze kunt bereiken.

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar

Uiteindelijk kunt u als het nieuwe zorgseizoen begint weer starten met uw zorgverzekering vergelijken. Daarmee kunt u wellicht afscheid nemen van een vervelende periode indien u er niet uit bent gekomen met uw oude zorgverzekeraar. Wel is het een goede zak om vooraf te controleren of hetzelfde probleem zich niet weer voor gaat doen bij uw nieuwe zorgverzekeraar, veelal hanteren zij dezelfde voorwaarden omtrent bepaalde zaken. Voor nu is het wachten tot 12 november 2019, op dat moment begint het nieuwe zorgseizoen en kan u weer overstappen voor de zorgverzekering 2020.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over het overstappen naar een andere zorgverzekeraar, neemt u gerust even contact met ons op via email.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.