Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ contractering zorgverzekering

VGZ gaat starten met contractering op kwaliteit

28 aug 2014

Vandaag is een mooi artikel naar buiten gekomen over het belonen van ziekenhuizen op basis van kwaliteit. Ab klink, een lid van het bestuur van het VGZ en verantwoordelijke voor de zorginkoop pleit voor kwaliteit.

Steeds vaker gaan de onderhandelingen waarbij het gaat om de zorginkoop puur over geld. Echter zijn zij van mening dat kwaliteit meer op de voorgrond moet gaan treden en dit de leidraad moet zijn. De zorgverzekeraars beschikken tegenwoordig over steeds meer data zoals de volumenormen van ziekenhuizen en de complicaties na operaties. Als na presentatie van deze gegevens aan ziekenhuizen de gestelde normen niet gehaald blijken te zijn en er daarnaast ook geen goede argumenten gegeven worden over hoe ze dit willen gaan verbeteren, dan is het tijd om ondergrenzen te definiëren. Ab Klink benoemd dit in het blad Zorgvisie Magazine. 

VGZ wil dan ook graag dat de ziekenhuizen transparanter te werk gaan en pleit dan ook voor een deelname aan kwaliteitsregisters indien ze een contract afsluiten met de aanbieder.

Op zich een prima initiatief natuurlijk als je daadwerkelijk op basis van kwaliteit de ziekenhuizen en eventueel andere zorgverleners gaat betalen. Maar wie gaat de kwaliteit bepalen? Is dat de zorgverzekeraar zelf of een onafhankelijke instantie? We weten allemaal dat veel zorgverleners vooral problemen hebben met de contractering met de zorgverzekeraars omtrent de kwaliteit. De zorgverzekeraars in het algemeen geven deze dan af als slechte kwaliteit, terwijl vaak blijkt dat de consument hier enorm tevreden over is. Vooral dit laatste resulteert in een verminderde vergoeding voor de zorgverlener. Dit is ongeveer 70%. De consument moet dan het resterende deel bijbetalen. Kortom; zeker een goed punt om op basis kwaliteit te betalen, maar dan wel bepaald door een onafhankelijk platform die alle zorgverleners gaat beoordelen.

 

Wat is uw mening omtrent dit onderwerp? Reageer nu en blijf ons volgen voor al het laatste nieuws omtrent de zorgverzekering van 2015!

 

Bron: Zorgvisie

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.