Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

VGZ zorgpremie 2015

VGZ zorgpremie 2015, stijgt met 14 euro per maand

11 nov 2014

Zorgverzekeraar VGZ stijgt met haar prijzen van de zorgpremie. Afgelopen week zijn al enkele stijgingen bekend gemaakt van de coöperatie VGZ. Het is dus geen verassing dat ook deze prijzen stijgen. Echter stijgt de prijs wel explosief in vergelijking met de rest. De restitutiepolis is gestegen met 168 euro op jaarbasis. 

Overzicht polissen en prijzen VGZ zorgpremie 2015:

  • VGZ Budgetpolis was € 91,95  wordt € 97,95 euro per maand
  • VGZ Naturapolis was € 95,95  wordt € 107,95 euro per maand
  • VGZ Restitutiepolis was € 99,95 wordt € 113,95 euro per maand

Stijging zorgpremie 2015 beperkt door inzet reserves

Volgens VGZ is het mogelijk om de zorgpremie van 2015 niet nog verder te laten stijgen door de inzet van hun reserves. Recentelijk werd er bekend dat de zorgverzekeraars in totaal 4 miljoen euro op de plank hebben liggen wat niet gebruikt wordt in de zorg maar vooral achter de hand gehouden wordt. VGZ geeft aan dat indien ze de reserves niet zouden gebruiken de zorgpremie met nog eens € 6,50 per maand zou stijgen.  Waarom de prijzen van de zorgpremie zijn gestegen is vooral te wijten aan de transitie in de wet langdurige zorg doordat de wijkverpleging in 2015 onder de zorgverzekeraars gaat vallen.

Speciale korting via Zorgverzekeringwijzer.nl

Als klant van zorgverzekeringwijzer ontvangt u een speciale korting op bijna alle polissen van VGZ, die u af kunt sluiten via onze website. De korting bedraagt 5% op de basisverzekering, zowel de budget, natura en restitutiepolis en 10% op de aanvullende pakketten, behoudens het tandartsenpakket. U kunt alleen gebruik maken van deze korting indien u op dit moment nog geen klant bent bij VGZ. De kortingen resulteren in de volgende prijzen voor de pakketten:

  • VGZ budgetpolis € 93,05* per maand
  • VGZ naturapolis € 102,55* per maand
  • VGZ restitutiepolis €  108,25* per maand 

De prijzen zijn gebaseerd op een polis met een eigen risico van € 375,- per jaar.

  • Aanvullende polis Goed: € 6,29 per maand
  • Aanvullende polis Beter:  € 14,84 per maand
  • Aanvullende polis Best: € 25,19 per maandag

 

Zorgpremie vergelijken, wanneer is het beste moment?

 

Komende week kunnen we nog aardig wat zorgverzekeraars verwachten maar VGZ is pas de vijfde zorgverzekeraar die haar premie bekend maakt dit seizoen.  Het is verstandig te wachten tot 19 November, dat is het moment waarop de zorgverzekeraars wettelijk verplicht zijn de premies te tonen op hun websites. Vanaf dat moment kunt u via onze zorgvergelijker een eenvoudige, onafhankelijke vergelijking maken van alle zorgverzekeraars. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

De zorgverzekeraars hebben 4 miljard achter de hand en geen 4 miljoen en dat is nog vééél schandaliger !!! Groetjes

Door Rob op 14 nov 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.