Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stijging zorgpremie

Volgend jaar stijgt de zorgpremie met 200 euro

29 jan 2014

Een flinke stijging van de basispremie wordt gevreesd door de vakbonden en werkgeversorganisaties vanwege de kabinetsplannen voor de langdurige zorg. De sociale partners hebben met een berekening laten zien dat de premies zullen gaan stijgen met ongeveer 200 euro.

Naast de stijging van de zorgpremie zal ook het eigen risico hoger uitvallen. Momenteel is het verplicht eigen risico vastgesteld op €360 euro wat volgens berekeningen ruimschoots boven de €400 zal komen in 2015. Daarnaast zullen werkgevers 1,6 miljard meer moeten gaan betalen.

Vakbonden en werkgeversorganisaties waarschuwen in een brief van de Stichting voor de Arbeid aan het ministerie van Volksgezondheid voor de dreigende stijging. Het kabinet heeft plannen om de langdurige zorg (AWBZ) te decentraliseren en over te dragen aan gemeenten en zorgverzekeraars. Hiermee hoopt het kabinet dat er meer mensen langer thuis kunnen blijven wonen maar deze overheveling gaat ook gepaard met een flinke bezuiniging.

Doordat een deel van de AWBZ wordt overgeheveld naar het basispakket zal de premie gaan stijgen. Volgens Ton Heerts, voorzitter van de FNV betekent dit dat er minder naar draagkracht betaald gaat worden. Voorzitter van het CNV, Maurice Limmen: ‘Nu wordt de langdurige zorg naar draagkracht door werknemers gefinancierd, als dit wordt overgeheveld naar de zorgverzekeringswet is dat niet meer zo’. Zowel Ton Heerts als Maurice Limmen zijn van mening dat het plan van het kabinet koopkracht en banen gaat kosten. De compensatiemaatregelen van het kabinet zouden incidenteel en onvoldoende zijn. De sociale partners stellen voor de rijksbijdrage aan de zorgverzekeringswet structureel te verhogen zodat langdurige zorg uit de algemene middelen gefinancierd blijft. Het ministerie van Volksgezondheid heeft inmiddels laten weten dat de gevolgen en oplossingen van de operatie onderzocht worden.

Bron: Algemeen Dagblad

Reacties op dit bericht

WAT EEN SCHOFTEN ZYN ZE,DE KLEINE MAN PAKKEN OP ZO'N MANIER!!!!!!!!IK WEET NOG DAT HET KABINET VERTELDE DAT ER NIEMAND EROP ACHTER UIT ZOU GAAN EN NU ZYN WY DE MELK KOE!DE RYKEN WORDEN RYKER EN DE ARME ARMER.HET IS TOCH EEN SCHANDAAL DAT ER VOEDSEL BANKEN BESTAAN, ER WERD VERTELD DOOR KABINET HARRY POTTER EERST DE ZURE EN DAN DE ZOETEN JAREN.ZYN ZE DAT VERGETEN,EN NU MET ROZEN LANGS DE DEUREN GAAN

Door E.KARELS op 29 jan 2014

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.