Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vrije artsenkeuze zorgverzekering

Vrije artsenkeuze, het belangrijkste bij keuze zorgverzekering.

29 sep 2016

Consumenten die moeten kiezen voor het afsluiten van een basisverzekering vinden de keuzevrijheid van de artsen het belangrijkste. Daarna kijkt men pas naar de zorgpremie die men maandelijks moet betalen. Slechts een klein deel kijkt daadwerkelijk naar de kwaliteit van de zorg die de zorgverzekeraar inkoopt. Dit blijkt uit een onderzoek van Domino Determann die op de klantvoorkeuren bij zorgverzekeringen is gepromoveerd meldt het RIVM.

Keuzevrijheid versus Zorgpremie.

Het verkiezen van de keuzevrijheid bij de basisverzekering is een kenmerkend iets wat naar voren komt bij het onderzoek. De respondenten van 45 jaar en ouder met een of meer chronische aandoeningen en een bruto inkomen van meer dan 3000 euro verkiezen dit als nummer 1. Deze is ook zeer belangrijk bij de groep niet chronische zieken met een verminderd inkomen alleen kijkt deze groep toch eerst naar de prijs van de zorgpremie.

Combinatiepolis of restitutiepolis?

ZorgverzekeringWijzer pleit al jaren voor een polis waarbij de keuzevrijheid gewaarborgd is. Voorheen was dit de restitutiepolis, echter door de aanpassingen van de NZa waarbij de naamswijzigingen doorgevoerd worden naar combinatiepolissen bij een niet volledige restitutiepolis.  Voor de zorgverzekering van 2017 is er echter nog maar een volledige restitutiepolis en dat is de polis van zorgverzekeraar ONVZ. Wat belangrijk is bij het afsluiten van een combinatiepolis is dat u goed kijkt naar de vergoeding bij niet gecontracteerde zorg. Deze dient maximaal 100% van het marktconforme tarief te zijn zodat u alsnog een goede keuze kunt maken naar welke zorgverlener u gaat zonder dat dit u extra geld gaat kosten. Informeer dan ook vooraf bij de zorgverlener wat het tarief van de behandeling kost en of dit valt binnen de 100% van de zorgverzekeraar, vaak zijn zij hier heel goed van op de hoogte.

 

Budgetpolis en Naturapolissen verliezen terrein

De keuze voor een polis waarbij er korting wordt gegeven door gebruik te maken van de beperkte keuzevrijheid daar kiest meer dan de helft van de ondervraagden niet voor. Het kan voorkomen bij een dergelijke polis dat deze slechts tot 65% van de marktconforme prijs vergoeden waardoor als u gebruik maakt van zorg u voor een fors bedrag kunt staan wat u zelf dient te betalen. Meestal gebeurt dit pas als u bijvoorbeeld door een ambulancedienst hierheen bent gebracht en de behandeling al heeft plaatsgevonden. Wees daarom een gewaarschuwd mens als het gaat om een budgetpolis!

Vanaf wanneer kunt u de zorgpremie vergelijken?

Het is mogelijk om vanaf 19 November de zorgpremie voor 2017 weer te vergelijken, bekijk dus goed uw polis of u gebruik kunt maken van keuzevrijheid en anders is het wellicht het overwegen waard om een paar euro extra te betalen om dit wel te kunnen!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.