Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

collectiviteitskorting 2014

Wat houdt collectiviteitskorting in?

21 nov 2013

Een collectiviteit kan worden omschreven als een verzekeringsovereenkomst die geldt voor een bepaalde groep mensen. Bij elke zorgverzekeraar kunt u het aangeven bij de premieberekening. Maar wat houdt collectiviteitskorting precies in en wanneer kunt u hier gebruik van maken?

Wat is een collectiviteitskorting?
Een collectieve zorgverzekering is een verzekering die u afsluit met een grotere groep mensen. Een veel voorkomend voorbeeld is werkgeverscollectiviteit. Alle werknemers kunnen bij een bepaalde zorgverzekeraar de verzekering afsluiten met korting. Maar naast werkgeverscollectiviteiten zijn er nog veel meer collectiviteiten. Zo zijn er ook veel verenigingen, belangenorganisaties, banken, scholen en winkels die hun leden of klanten een collectieve zorgverzekering aanbieden.

Waarom geven verzekeraars collectiviteitskorting?
Voor niets gaat de zon op en dat geldt uiteraard ook voor zorgverzekeraars. Door het maken van afspraken en het bieden van korting aan onder andere bedrijven en verenigingen proberen verzekeraars grote groepen verzekerden binnen te halen. Daarnaast kunnen ook chronisch zieken een interessante doelgroep zijn voor zorgverzekeraars. Door een grote groep patiënten met een specifieke aandoening als klanten te hebben kunnen zorgverzekeraars beter onderhandelen over de prijs van behandelingen met de zorgaanbieders.

Daarnaast krijgen zorgverzekeraars voor klanten met bepaalde chronische aandoeningen geld van de overheid uit het vereveningsfonds. In Nederland zijn alle zorgverzekeraars verplicht om iedereen te accepteren tegen hetzelfde tarief voor de basisverzekering. Voorspelbare verliezen als gevolg van verzekerde klanten met een hoog risicoprofiel (chronisch zieken, ouderen, etc.) worden gecompenseerd vanuit de risicoverevening. Op deze manier heeft de zorgverzekeraar geen financieel gewin bij het weren van verzekerden met hoge zorgkosten.

Wat zijn de voordelen voor verzekerden?
Het grootste voordeel voor verzekerden is de korting op de zorgpremie die zij ontvangen door de collectiviteit. Naast korting bieden verzekeraars vaak ook andere voordelen. Hierbij kunt u denken aan vergoedingen van lidmaatschapsgelden van patiëntenverenigingen of korting op brillen en lenzen. 

Korting via ZorgverzekeringWijzer kan oplopen tot 25% op een aanvullende polis, bekijk snel je voordeel!

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.