Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ZorgverzekeringWijzer

Wat te doen met uw zorgverzekering 2013

11 dec 2012

Het is de laatste maanden nogal rumoerig geweest over de zorgverzekering. Een inkomensafhankelijk eigen risico werd voorgesteld maar toch weer van tafel geveegd en de vergoeding van weesgeneesmiddelen zit toch weer binnen het basispakket, tot een additionele financiële oplossing is gevonden.

Inmiddels hebben we allemaal de nieuwe premie van onze zorgverzekeraar in de bus gehad en wat gaan we nu doen? Overstappen of blijven zitten? De samenstelling van het basispakket is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Indien u dus een paar tientjes per maand kunt besparen waarom zou u dat dan niet doen? Zorgverzekeraars mogen u ook niet weigeren voor een basispakket verzekering.

Daarnaast zijn er de aanvullende verzekeringen. Deze zijn wel aan voorwaarden verbonden en kunnen dus geweigerd worden door de zorgverzekeraar. Het hangt van uw persoonlijke situatie af welk aanvullend pakket aan zorgverzekeringen u nodig acht, dit wordt bij iedere zorgverzekeraar weer anders aangeboden. Bedenk wel; hoe uitgebreider, des te meer premie er gerekend gaat worden. Aanvullende verzekeringen kunnen ook door het jaar gewisseld of afgesloten worden. U kunt dus uw basisverzekering onderbrengen bij de ene zorgverzekeraar en een aanvullende zorgverzekering bij de andere afsluiten. Bekijk goed wat u het komende jaar verwacht aan bijkomende zorg behandelingen en richt uw keuze van aanvullende verzekering op deze verwachting. Ook voor partners geldt dat men vaker goedkoper uit kan zijn met ieder een eigen polis, kinderen kunnen dan ondergebracht worden bij de ouder die de meeste dekking geniet.

Dan kunt u ook nog het eigen risico eens gaan bekijken. Komend jaar is dit verhoogd naar maar liefst 350 euro. U kunt evenwel het eigen risico verhogen tot maximaal 850 euro. Verwacht u niet ziek te worden en heeft u, indien het onverhoopt toch geschiedt, genoeg geld achter de hand om het dan op te vangen, overweeg dan deze optie. Op jaarbasis kan het al snel een 300 euro besparen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.