Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoedingen ergotherapie

Wat zijn de vergoedingen voor ergotherapie van mijn verzekeraar?

19 jun 2014

Ergotherapie, een behandeling welke hulp kan bieden aan het ondersteunen en begeleiden bij het uitvoeren van de normale bewegingen in het dagelijkse leven. Dit kan zijn het huishouden, beoefenen van sporten, of de persoonlijke verzorging maar ook kleinere praktischere zaken zoals welke dikte van een potlood een kind moet gebruiken om goed te schrijven.

De ergotherapeut doet dit op een planmatige manier en maakt per individu een plan om het probleem van de zorgvrager aan te pakken. Deze behandeling is er op gericht dat de zorgvrager probleemloos en pijnvrij zijn dagelijkse taken kan uitvoeren.

Wat kost ergotherapie?

Een gemiddelde behandeling van een ergotherapeut ligt gemiddeld op 60 -80 euro per uur. Gelukkig hoeft u dit niet allemaal zelf te betalen, de eerste 10 uur zitten namelijk in het basispakket van uw zorgverzekering, heeft u geen aanvullende zorgverzekering afgesloten dan dient u daarna wel de kosten voor deze therapie zelf te betalen. Uiteraard geldt er voor de 10 behandelingsuren die in het basispakket zitten wel het wettelijke verplichte eigen risico van 360 euro per jaar. Het verplichte eigen risico geldt uiteraard niet voor kinderen onder de 18 jaar.

 

Welke zorgverzekering vergoedt het maximale aan ergotherapie?

Er zijn slechts een aantal zorgverzekeraars die het maximale aan ergotherapie vergoeden per jaar. De meeste kiezen ervoor om slechts 2 tot 4 uur per jaar in hun polis te verwerken. Een groot aantal vergoeden dit ook voor de mantelzorgers van de zorgvrager.

Zorgverzekeraas met onbeperkt ergotherapie:

  • Aevitae
  • De amersfoortse
  • ONVZ
  • VVAA

Let wel de zorgverzekeraars kunnen een medische selectieprocedure starten bij het aanvragen van deze producten. U kunt dan een vragenlijst verwachten die u dient te beantwoorden voor u deze polissen kunt afsluiten.  Het betreft hier een onbeperkt pakket voor ergotherapie maar bevat vaak ook andere producten onbeperkt, dit resulteert in het feit dat de premie voor de aanvullende zorgverzekering aanzienlijk zal zijn. Bekijk alle ergotherapie vergoedingen door te klikken op de link.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.