Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

website in orde?

Website zorgverzekeraars op orde

24 dec 2013

Het overgrote deel van de webpagina's van zorgverzekeraars zijn volgens de NZa duidelijk en bieden de juiste informatie. Ieder jaar controleert de NZa steevast of de zorgverzekeraars zich aan de afspraken houden door de informatie rondom zorgverzekeringen op een heldere en begrijpelijke manier te presenteren. Begin November kondigde de NZA al aan hier extra onderzoek naar te doen in verband met de zogeheten "budgetpolissen" dat alle voorwaarden hiervan duidelijk vermeld moesten zijn. 

Toch zijn er bij een aantal zorgverzekeraars wel een aantal kleine puntjes die aangepast moeten worden, willen deze zorgverzekeraars zich aan de regels. Zo geven een aantal zorgverzekeraars niet aan wat er gebeurd wanneer de medicijn welke de voorkeur geniet niet meer op voorraad is of kun je geen informatie terugvinden over de eigen bijdrage van bepaalde behandelingen die niet volledig vergoed worden.

Zorgverzekeraars hebben tot het eind van het jaar, 31 december, de tijd om hun website aan te passen wanneer deze in gebreke is volgens de NZa. Na 31 december sluit de overstap periode en kunnen consumenten niet meer van zorgverzekeraar wisselen.

De informatie rondom de afgesloten contracten met zorgaanbieders is flink verbeterd. Alle zorgverzekeraars bieden inmiddels op hun website de mogelijkheid om een zorgaanbieder te zoeken en wordt aangegeven met welke van deze zorgaanbieders een contract is afgesloten. Wel is er aangekondigd door de minister dat dit voor voor de zorgverzekering 2015 gaat veranderen en dat dit eerder aangegeven dient te gaan worden.

 

U heeft nog 7 dagen de tijd om een overstap te maken naar een nieuwe zorgverzekering, heeft u al gekeken of u kunt besparen? Binnen 1 minuut kan dat geregeld zijn via de zorgvergelijker van zorgverzekeringwijzer.nl bekijk het snel!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.