Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

tandartsverzekering

Wel of geen aanvullende zorgverzekering bepalend voor frequentie tandartsbezoek

5 jun 2013

Het hebben of niet hebben van een aanvullende zorgverzekering is bepalend voor hoe vaak men naar de tandarts of mondspecialist gaat. Het Nederlandse Instituut voor Onderzoek van de Gezondheidszorg heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar het verband tussen het hebben van een aanvullende verzekering en de frequentie van bezoeken aan de tandarts. Nederlands zonder aanvullende zorgverzekering gaan minder vaak naar de tandarts.

Met de gegevens uit het onderzoek werd geconstateerd dat het aantal Nederlanders met een aanvullende zorgverzekering voor tandheelkundige zorg vergeleken met 2009 is afgenomen van 77% naar 72%. Het aantal percentage van Nederlanders zonder aanvullende tandheelkundige zorg dat nauwelijks naar de tandarts gaat is in 2012 met 34% gelijk gebleven aan 2009. Daarentegen is het aantal mensen met een aanvullende zorgverzekering dat frequent de tandarts en/of mondspecialist bezoekt in 2012 gestegen naar 47%. Hieruit kan geconcludeerd worden dat mensen zonder aanvullend pakket minder naar de tandarts gaan.

NIVEL geeft aan dat Nederlanders zonder aanvullende zorgverzekering vaak niet op de hoogte zijn van de verschillende mogelijkheden. Zo zijn veel van hen niet op de hoogte dat het ook mogelijk is om zonder afspraak langs te gaan bij de mondspecialist. In sommige gevallen kan een afspraak bij de mondspecialist goedkoper zijn dan bij de tandarts. Aan de andere kant is de mondspecialist niet bevoegd om bepaalde behandelingen uit te voeren terwijl de tandarts deze behandelingen wel mag uitvoeren.

Het onderzoek werd begin vorig jaar gehouden in het kader van de plannen om tandartspraktijken en mondspecialisten zelf hun prijzen te laten bepalen. Dit plan is echter in de ijskast beland.

Bron: Nivel

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.