Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

wijziging basispakket 2014

Wijziging basispakket 2014

10 jul 2013

Het basispakket 2014 zal per 1 januari 2014 op een aantal punten gewijzigd gaan worden, dit heeft minister Schippers inmiddels laten weten. De officiële inhoud van het basispakket 2041 zal bekend gemaakt worden op de derde dinsdag van september beter bekend als “prinsjesdag”.

Aanvullende behandelingen

Het basispakket 2014 zal worden uitgebreid met een aanvulling van een tweetal behandelingen. Allereerst gaat het om de behandeling van patiënten met de ziekte van Crohn in een gevorderd stadium. Anderzijds gaat het om de behandeling van patiënten met een necrotiserende pancreatitis ofwel een alvleesklier ontsteking.

Mutatie financiering hulpmiddelen

Er zal een wijziging plaatsvinden in de financiering van de hulpmiddelen bij thuisdialyse ofwel de peritoneaal dialyse en vacuüm pomp therapie (VAC pomp) welke ingezet wordt voor het sluiten van grote wonden die postoperatieve zijn gaan infecteren. De wonden worden dan open gelaten en moeten op een natuurlijke wijze weer sluiten, door gebruik te maken van een vacuümpomp wordt het wondvocht en bacteriën hieruit weggenomen. De wijziging die hier plaats gaat vinden in het basispakket 2014 is dat dit een onderdeel van de behandeling gaat worden in plaats van een hulpmiddel. Per 1 januari 2014 is het ziekenhuis verantwoordelijk voor deze behandelingen en dienen de financiering hiervan zelf te regelen middels een DOT (Declaratie Onder Transparantie) wat vroeger de DBC was (Diagnose Behandel Combinatie) bij de zorgverzekering.

GGZ

De GGZ zal ook gaan wijzigen in het basispakket 2014 en per 1 januari zullen niet meer een maximaal van 5 consulten vergoed worden bij de eerstelijns psycholoog. De structurering zal veranderen door de patiënten in vier verschillende categorieën te plaatsen waardoor er een nieuwe structuur voor de GGZ zal worden gemaakt. Door deze verandering kunnen patiënten met zwaardere psychische problematiek in 2014 langer gebruik maken van de eerstelijns zorg en niet beperkt zijn tot maximaal de 5 behandelingen die tot dusverre voorgeschreven waren. Dit zorgt ervoor dat de specialistische zorg zich beter kan richten op de patiënten die complexere zorg nodig hebben en hier meer tijd voor kunnen maken.

Het basispakket 2014 is een onderdeel van uw zorgverzekering en is verplicht voor iedere inwoner van Nederland. Als u graag zou willen zien welke zorgverzekering het goedkoopste basispakket heeft kunt u indien u op de volgende link klikt uw zorgverzekering vergelijken

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.