Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

veranderingen zorgverzekering 2018

Wijzigingen zorgverzekering 2018

13 okt 2017

Het regeerakkoord, na de extreem lange formatie onderhandelingen van de regering hebben ze eindelijk een akkoord bereikt. We konden er de afgelopen week niet omheen in het nieuws of het ging over het regeerakkoord en dan met name over de inhoud hiervan. Wij hebben alle punten voor u op een rij gezet wat er gaat wijzigen met betrekking tot de zorgverzekeringen onder het kabinet Rutte III.

Het eigen risico van de zorgverzekering

Wat we eigenlijk al eerder wisten is dat het eigen risico niet stijgt naar de 400 euro zoals besproken is op prinsjesdag, er moest zelfs een wetswijziging plaatsvinden om dit terug te draaien maar het bedrag komt uit op 385,- euro per persoon per jaar. Wat er ook is besproken tijdens het regeerakkoord is dat deze prijs niet zal stijgen tot 2021, tot die tijd zal het eigen risico "bevroren" worden. Dit zal naar verwachting wel betekenen dat de zorgpremie de komende jaren wel een stijging zal maken daar de zorgkosten ook ieder jaar toenemen.

Heldere afspraken zorgverzekeraars en contracten

Rutte III is van mening dat de transparantie van de zorgverzekeraars kan worden verbeterd ten aanzien van de kwaliteit van zorg en de ingekochte hoeveelheden zorg bij hun aanbieders. Tevens zijn zij aan het onderzoeken hoe ze kunnen verbeteren dat het duidelijker is voor de klant welke zorg gecontracteerd is en welke niet.

Eigen bijdrage medicatie omlaag

De eigen bijdrage van medicatie gaat omlaag, vanaf 2018 betaal je nooit meer dan 250 euro per jaar aan medicatiekosten, dit is goed nieuws want voor sommige mensen kan dit aardig in de papieren lopen bij het gebruik van dure medicijnen zoals bij ADHD.

Bezuinigingen Wet Langdurige Zorg

De eerder voorgenomen bezuinigingen van meer dan 180 miljoen euro op de Wet Langdurige zorg worden per direct teruggedraaid. Tevens zal er meer geld beschikbaar worden gesteld voor de verpleeghuiszorg, met name voor het verbeteren van de kwaliteit van zorg en het aanttrekken van personeel in deze sector. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en een premie alert ontvangen zodra alle zorgverzekeringen bekend zijn op 12 November 2017? Schrijft u zich dan onderin op deze pagina in voor de nieuwsbrief!

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.