Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

winsten afdragen voor ziekenhuizen

Winst afdragen voor ziekenhuizen volgens zorgverzekeraars noodzakelijk

19 okt 2013

Volgens zorgverzekeraars en banken is het noodzakelijk dat het voor ziekenhuizen toegestaan wordt om winst af te dragen naar de aandeelhouders. Op deze manier worden ziekenhuizen aantrekkelijk voor investeerders. Met de hulp van investeringen kunnen dan de huidige financiële problemen waar veel Nederlandse ziekenhuizen op het moment mee worstelen worden opgelost.

Langzaam maar zeker begint het animo voor het investeren in Nederlandse ziekenhuizen toe te nemen. Dankzij de impuls van een investeerder kunnen noodlijdende ziekenhuizen overeind gehouden worden. Een aantal voorbeelden zijn onder andere het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam en het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer.

Eén van de zaken die veel investeerders nu nog belet om te investeren in Nederlandse ziekenhuis zijn de restricties op het afdragen van winst. Wanneer Nederlandse ziekenhuizen winst maken, mag het bestuur van het ziekenhuis er niet voor kiezen om een deel van deze winst terug te laten vloeien naar de aandeelhouders. De VVD pleit voor het versoepelen van deze restricties maar heeft dit plan vorig jaar tijdelijk in ijskast gezet om de PvdA gerust te stellen.

Voor de huidige problemen van Nederlandse ziekenhuizen zijn twee verklaringen. Aan de ene kant zijn de Nederlandse banken na het uitbreken van de economische crisis veel voorzichtiger met het uitgeven van een lening. Aan de andere kant is het inkoopbeleid van zorgverzekeraars aangepast waardoor ziekenhuizen lagere tarieven moeten aanbieden. Er komt dus minder geld binnen bij de ziekenhuizen.

Volgens zorgverzekeraars en banken is het dus noodzakelijk dat er meer geld vloeit naar de zorg aangezien beide partijen zelf niet meer geld in de sector kunnen pompen. Zij verwijzen als voorbeeld naar Duitsland waar het wel mogelijk is om winst af te dragen naar de aandeelhouders.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.