Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

huisartsenpostbezoek

Zelf bijdragen in kosten bezoek huisartsenpost

20 jun 2012

RIJSWIJK - Driekwart van de huisartsen wil dat mensen een eigen bijdrage betalen als mensen langskomen bij een huisartsenpost, meldt Nu.nl. 

Dat blijkt uit een online enquête van de website HuisartsVandaag en de Vereniging van Praktijkhoudende Huisartsen, waarover het vakblad Medisch Contact bericht. Van de 1022 huisartsen die de enquête invulden, is 77 procent voor een eigen bijdrage. Vier op de vijf bezoeken aan huisartsenposten, in de avond, nacht en het weekend, blijken niet spoedeisend. Door de eigen bijdrage verwachten veel huisartsen dat dat soort bezoeken afneemt. 

Niet duidelijk

Patiëntenkoepel NPCF erkent het probleem, maar ziet in een eigen bijdrage geen passende oplossing. ''Blijkbaar is het voor veel mensen niet duidelijk wanneer ze naar de huisartsenpost kunnen met hun hulpvraag en wanneer ze naar hun eigen huisarts moeten. Die voorlichting daarover moet veel beter'', concludeert NPCF-directeur Wilna Wind. De koepel vreest dat een financiële drempel ervoor zorgt dat mensen niet naar de huisarts gaan, ook wanneer dat wel nodig is.

Vergelijken

Het is onduidelijk of dit idee wordt meegenomen en gebruikt zal worden voor de besparingen in de zorg die op 1 januari 2013 in zullen gaan. Hoe de zorgverzekeraars om zullen gaan met dit plan en hoe dit eventueel verwerkt zal worden in de zorgverzekering is onbekend.

Klik op de volgende link voor een algehele prijsindicatie van het bezoek aan een huisartsenpost of spoedeisende hulp

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.