Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Spoedeisende hulp zorgverzekering

Ziekenhuis of huisartsenpost?

27 nov 2016

Het lijkt altijd te gebeuren buiten de reguliere werktijden van je huisarts om: je breekt je enkel of wordt plots om onduidelijke redenen doodziek. Wat doe je in zo’n geval? Veel mensen zijn geneigd om direct naar de spoedeisende hulp te gaan, maar de vraag is of dit wel de meest verstandige keuze is.

 

Er zijn verschillende redenen om bij een noodgevoel niet meteen voor de spoedeisende hulp van het ziekenhuis te kiezen, maar juist voor de huisartsenpost. Ten eerste omdat de wachttijd bij de spoedeisende hulp lang(er) kan zijn zonder doorverwijzing van een arts. Ten tweede omdat de kosten van een bezoek aan de huisartsenpost - in tegenstelling tot de spoedeisende hulp – niet wordt verrekend met het verplichte eigen risico van €385,-.

 

Omdat je bij medische zorg door de huisarts of huisartsenpost dus géén rekening van de zorgverzekeraar krijgt, is het logischer om deze te verkiezen boven de spoedeisende hulp. Mocht het toch nodig blijken, dan verwijst een huisarts of huisartsenpost je alsnog door naar het ziekenhuis. Bij een levensbedreigende situatie of wanneer je niet op tijd terecht kunt bij de huisartsenpost is een bezoek aan de spoedeisende hulp natuurlijk wel noodzakelijk.

 

Let op: Wanneer de huisarts medicijnen moet voorschrijven of een aanvraag moet indienen (voor bijvoorbeeld een bloedonderzoek) gaat dit wél ten koste van het eigen risico.

Anne van Hout

Anne van Hout, werkt als freelance journalist - heeft als doel om elke consument zo goed mogelijk te informeren door nieuwsberichten rondom zorgverzekeringen voor een ieder toegankelijk te maken.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.