Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Ziekenhuizen komen met eigen zorgverzekering voor 2013

Ziekenhuizen komen met eigen zorgverzekering voor 2013

18 jun 2012

Diverse ziekenhuizen in Nederland zijn bezig met de ontwikkeling van een eigen zorgverzekering. Deze zorgverzekeringen zouden wel eens 5 tot 10 procent goedkoper kunnen zijn dan het huidige aanbod.

De Vereniging van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen (SAZ), werkt samen met een verzekeraar aan de ontwikkeling van een nieuwe zorgverzekering. De kracht van de verzekering is gericht op “zorg dichtbij huis”. De SAZ garandeert dat deze polis, genoemd de ‘beter dichtbij polis’, hoge kwaliteit biedt zonder dat consumenten daarvoor ver van huis moeten.

Hoge kosten

Een bestaande verzekeraar werkt samen met de SAZ, de vereniging benadrukt dat ze niet zelf gaan verzekeren. Het initiatief is ontstaan door de stijgende kosten binnen zorg.

Goedkoper

Er wordt gesproken over een polis welke 5 tot 10 procent goedkoper is dan de huidige en vergelijkbare polissen. Dit komt omdat de zorg voor een belangrijk deel wordt ingekocht bij de 40 ziekenhuizen welke zijn aangesloten bij de vereniging. Volgens Binso Wymenga, voorzitter van de Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen bij een interview van BNR nieuwsradio: "De SAZ-ziekenhuizen produceren nu al een fors aantal percentages goedkoper, dan het gemiddelde in Nederland. Dat komt omdat we wat kleiner zijn, minder management hebben en minder overhead"

Zorgverzekering vergelijken

Met het nieuwe initiatief ontstaat er voor de consument nog een extra zorgverzekering welke mee moet worden genomen bij het vergelijken van de premies en de verschillende voorwaarden. Niet alleen de goedkoopste premie is voor de verzekerde belangrijk, maar ook de kwaliteit. Welke verzekeraar de nieuwe polis gaat aanbieden is nog niet bekend.

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.