Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

medicijnvergoedingen

Ziekte van Pompe en Fabry toch vergoeden

5 aug 2012

Onlangs zijn er in de media, de nieuwskranten en op het internet diverse artikelen gepresenteerd waarin duidelijk naar voren kwam dat de Nederlandse Zorgverzekeraars niet meer van plan waren om een aantal geneesmiddelen te vergoeden. Volgens de artikelen zouden de zorgverzekeringen de vergoedingen van de medicijnen van de ziekte van Pompe en Fabry binnenkort gaan beëindigen. De Nederlandse Zorgverzekeraars hebben hier inmiddels op gereageerd met de mededeling dat ze helemaal niet van plan zijn om deze medicijnen uit de vergoedingen te schrappen. Dit hebben ze duidelijk gemaakt aan het College voor Zorgverzekeringen (CVZ).

Het adviesorgaan zegt, door middel van een conceptadvies, de geneesmiddelen niet langer te willen vergoeden. Daarnaast werd er een rapport uitgelekt van het CVZ waarin duidelijk beschreven stond wat de kosten zijn op jaarbasis van deze patiënten. Een patiënt met de ziekte van Pompe kost jaarlijks tussen de 400.000 en 700.000 euro en een patiënt met de ziekte van Fabry kost jaarlijks ongeveer 200.00 euro. De zorgverzekeringen hebben gereageerd richting het CVZ, omdat ten onrechte de suggestie is gewekt dat de verzekeraars deze kosten niet meer willen vergoeden en automatisch achter het plan van CVZ staan. De Nederlandse Zorgverzekeraars zijn dan ook verbaasd over de aangenomen suggesties omdat ze zich tot op heden nooit over dit onderwerp hebben uitgelaten.

Afgelopen week is er veel opschudding ontstaan richting het CVZ voorstel. Een aantal leden uit de Tweede Kamer hebben er dan ook afgelopen week kritische vragen over gesteld.

'Zieke mensen hebben recht op medicijnen, ook als die duur zijn! Pak de bureaucratie in de zorg maar aan!, twitterde PVV-leider Geert Wilders. SP reageerde op het nieuws met; 'Mensen met een zeldzame ziekte en dure geneesmiddelen moeten een beroep kunnen doen op de solidariteit in de basisverzekering. Je kiest niet voor een zeldzame ziekte'.

De Nederlandse Zorgverzekeraars hebben inmiddels aangegeven, dat ze gewoon de wettelijke basisverzekering uitvoeren hoe het wettelijk vastgesteld staat. Ze willen dus verder niet inhoudelijk ingaan op de wijzigingen die volgend jaar kunnen plaatsvinden richting het basispakket.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.