Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

ZN: “Drastische verlaging zorgpremie, maatschappelijk onverantwoord:

ZN: “Drastische verlaging zorgpremie, maatschappelijk onverantwoord:

25 sep 2013

Nadat CZ heeft gereageerd op het bericht van de consumentenbond komt ook Zorgverzekeraars Nederland met een reactie dat het verlagen van de zorgpremie 2014 met 300 euro per jaar maatschappelijk onverantwoord zou zijn. Dit niet alleen omdat het de aannames en beperkingen van de consumentenbond discutabel noemt maar vooral omdat ze geen premiejagers willen maken van de zorgverzekeraars daar zou de hele zorgsector niet bij gebaat zijn.

Volgens berekeningen van ZN levert een verlaging van de zorgpremie 2014 met 300 euro een verlies van 4 miljard euro op voor de zorgverzekeraars. De zorgverzekeraars zijn niet voornemens om onnodig veel geld in de kas te houden maar moeten wel genoeg blijven houden om de extra taken en tegenslagen op te kunnen vangen.

ZN hekelt zich vooral aan de opmerkingen van de consumentenbond dat de uitgaven van 2012 gelijk zijn aan die van 2013. En dat een flink deel van het geld niet uitgegeven wordt aan de zorgpremie. Volgens ZN weet ook de consumentenbond dat de zorgkosten zullen stijgen en de zorgpremie echt niet veel zou kunnen gaan dalen. Tevens benadrukt ZN dat het belangrijk is dat de zorgfraude aangepakt gaat worden om zo de uitgaven binnen de perken te houden en de zorgkosten hier niet de dupe van te laten worden.

Wij blijven erg nieuwsgierig naar de zorgpremie 2014 van alle zorgverzekeraars nadat DSW gisteren haar prijs bekend maakte en met een verlaging van 90 euro kwam voor het basispakket 2014.

Bron: Zorgverzekeraars Nederland

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.