Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorg mijden voor eigen risico

Zorg vermijden voor eigen risico van de zorgverzekering?

10 jul 2015

14 procent van de patiënten geeft aan wel eens van een behandeling te hebben afgezien omdat deze onder het eigen risico valt. Dat blijkt uit een onderzoek van ruim 9000 consumenten welke is uitgevoerd door de NPCF, het landelijk platform GGZ en gehandicaptenorganisatie leder(in). De patiëntenkoepels zijn erg geschrokken van de uitkomsten van dit onderzoek, want wat zullen de gevolgen zijn van het niet volgen of het uitstellen van een opgestelde behandeling?

Minder transparant dan de minister beweert?

Dat de zorg transparanter moet gaan worden is al tijden een statement van minister Schippers, dit blijkt in de praktijk en volgens dit onderzoek ook ernstig tegen te vallen. De consumenten willen graag weten wat de behandeling kost (86 % van de respondenten) alvorens ze besluiten om dit daadwerkelijk te ondergaan. Echter blijkt uit het onderzoek dat slechts 42% hier nauwelijks iets van snapt, de redenen hiervan is dat er veel moeilijke medische termen gebruikt worden en deze vaak niet kunnen koppelen aan de genoten behandeling.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) al bezig met informatieverbetering

ZN geeft aan al volop bezig te zijn met het ontwikkelen van betere informatieverstrekking naar de consumenten toe omtrent behandelingen en kosten. Alleen hier hebben ze wel de volledige medewerking van nodig van de zorgverleners. De ziekenhuizen zijn sinds vorig jaar al gestart met een transparanter beleid met meer en duidelijkere informatie op de nota en de kosten die zich hiermee gemoeid gaan de GGZ lijkt vooralsnog erg achter te lopen op dit gebied en daar zal nog veel winst te behalen zijn.  Een mooi punt daar we gisteren juist bekend maakte dat de zorgverzekeraars veel fraude hebben kunnen stoppen uit de GGZ wereld, lees; Zorgverzekeraars vorderen 449 miljoen euro terug na fraudecontrole

Zorgverzekeraars willen lager eigen risico zorgverzekering 

Afgelopen april hebben de zorgverzekeraars al hun plannen gepresenteerd omtrent de transparantie in de zorg en maakte zich ook al zorgen om de kosten voor het eigen risico. De zorgverzekeraars zijn bang dat de solidariteit van de zorgverzekering in het geding komt door de continue stijging van het eigen risico en pleitten voor een wettelijk eigen risico 2016 van € 150,- per persoon. Echter zal dat haast wel moeten betekenen dat de zorgpremie 2016 dan weer gaat stijgen lees het hele artikel: Zorgverzekeraars Nederland komen met plan. 

Bron: NPCF

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.