Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorg voor ouderen niet naar gemeente

Zorg voor ouderen niet naar gemeente

6 sep 2012

Zoals eerder bericht, kampt het AWBZ met een fors tekort. Vorig jaar was het, het derde opeenvolgende jaar dat het tekort meer dan drie miljard euro bedroeg. Een aantal politieke partijen die deelnamen aan het Grote Zorgdebat vorige week, gaven al aan dat een hervorming van de AWBZ, de grootste hervorming binnen de zorg zal zijn. Er liggen plannen op tafel die de begeleiding, verzorging en verpleging door de gemeenten wil laten aanbieden zodat het ‘dichter bij de mensen gebracht wordt’.

Nu hebben de zorgverzekeraars een plan op tafel gelegd om de zorg voor ouderen zelf ter hand te nemen zodat deze niet van de AWBZ overgeheveld wordt naar de gemeenten. André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland heeft dit bekend gemaakt in het dagblad Trouw. De zorgverzekeraars kunnen de zorg voor ouderen goedkoper, beter en doelgerichter aanbieden dan de gemeenten, aldus Rouvoet.

Wellicht zijn er in de toekomst plannen om de huishoudelijke hulp, inclusief begeleiding, wel naar de gemeenten te verschuiven, dat is echter welzijnswerk en geen onverzekerbare zorg. De echte zorg, zoals het wassen, het toedienen van medicijnen of het aanleggen van een stoma, moet volgens Rouvoet een verzekerd recht blijven en niet straks door de gemeenten worden gezien als een sociale voorziening. Het is de vraag of de echte zorg dan nog verleend gaat worden, aldus Rouvoet. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.