Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

miljoenen euro zorgfraude 2014

Zorgfraude gaat door, dit jaar 77 miljoen euro!

20 dec 2013

Afgelopen periode stuitte we al regelmatig op berichten van zorgfraude, de grootte hiervan leek zich te beperken tot enkele uitschieters van verkeerde declaraties. De consumenten zijn hierdoor gewaarschuwd door de zorgverzekeraar om samen met hen goed de rekeningen te controleren. Het algemeen dagblad bracht vandaag een artikel naar buiten waarin zij onderzoek hebben gedaan naar de omvang van de fraude.

77 miljoen euro, dat is de uitkomst van het onderzoek die duidelijk werd door navraag te doen bij de zorgverzekeraars. Huisartsen, tandartsen apothekers en psychiaters hebben deze ten onrechte gedeclareerd door verkeerde of dubbele behandelingen te declareren.

 

Kinderlijk eenvoudig

De Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA) reageert hierop dat het kinderlijk eenvoudig is om de verzekeraar beet te nemen, enkele voorbeelden van dit jaar is dat er bij een patiënt 123 kiezen zijn getrokken, een ander is 648 keer bij de huisarts verschenen. In beide gevallen hebben de tandarts en de huisarts de behandelingen vergoed gekregen.  De NZA geeft dan ook als aanbeveling om scherper te controleren op de vormen van fraude en is er op deze manier eenvoudig miljoenen terug te halen.

Het blijft lastig om de frauduleuze praktijken in de zorg te controleren, echter blijft de zorgverzekeraar vragen om de patiënt mee te laten kijken. Een huisarts die een patiënt 5 x per jaar het inschrijftarief laat betalen, dat kan natuurlijk niet kloppen. Blijf alert want ook u als consument kan hierdoor volgend jaar meer gaan betalen als de omvang van de fraude toeneemt. Recentelijk is er al bekend geworden dat door wijzigingen van de wet en structuur van het persoonsgebonden budget de prijzen van de zorgpremie 2015 zullen gaan stijgen.  Help dus mee en blijf alert op wat u gaat betalen in 2014!

U heeft nog 11 dagen de tijd om te switchen van zorgverzekering, heeft u al een keuze gemaakt? Maak snel gebruik van de zorgvergelijker en bespaar op uw zorgpremie 2014.

 

Bron: AD

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Komt dit geld nog terug? Worden de fraudeurs aangepakt? Of word dit door de vingers gezien? Het is nog al een bedrag zeg,77miljoen!! Per jaar!!!! Wat gaat de overheid met deze informatie doen? Of knijpt ze zoals gewoonlijk ook weer een oogje dicht? Mensen dit kan zo niet langer! Aan alle kanten worden we dicht geknepen!!

Door Nellie op 20 dec 2013

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.