Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgkosten gaan flink omhoog in 2014

Zorgkosten gaan flink omhoog in 2014

31 okt 2013

Naar de verwachtingen van zorgverzekeraars zullen de zorgkosten in 2014 sterk gaan stijgen. Dit blijkt uit de ‘Raming zorgkosten 2014’ die gisteren gepubliceerd werd door Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

Door met name hogere ziekenhuiskosten, meer voorgeschreven medicijnen en hogere kosten van de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) zullen de zorgkosten in 2014 naar verwachting met 5,3% stijgen. De zojuist genoemde kosten van de GGZ zullen zelfs met 8 tot 10% gaan stijgen.

De belangrijkste reden voor de kostenstijging van de GGZ is te vinden binnen de behandeling van drank- en drugsverslaving in klinieken. Door de doorrekening van alle genomen maatregelen van de afgelopen tijd, de ontwikkeling van de lonen en de inflatie zijn de kosten voor deze behandelingen extreem gestegen.

In de berekeningen zijn nog geen maatregelen van zorgverzekeraars meegenomen die kunnen zorgen voor een kostendaling. Zorgverzekeraars Nederland laat weten dat dit achteraf meevallers kunnen zijn. Zo bleek vorig jaar dat de raming waarop de zorgpremies mede gebaseerd worden 12% hoger lag dan de uiteindelijke kosten. 

Bron: Telegraaf

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.