Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen risico 2020

Zorgkosten lager bij consumenten met verhoogd eigen risico

20 mrt 2019

Het Centraal Plan Bureau (CPB) heeft een berekening gemaakt dat de mensen die een verhoogd eigen risico hebben minder zorgkosten maken dan de verzekerden die enkel het wettelijke eigen risico hebben. De voornaamste reden uit dit onderzoek is dan ook dat de mensen die een verhoogd eigen risico hebben gezonder zijn.

Zorgkosten tweemaal zo hoog

Het CPB keek tijdens het onderzoek waarbij ze de data hebben geanalyseerd tussen 2008 en 2013. Hieruit bleek dat de gemiddelde zorgkosten van de verzekerden zonder vrijwillig eigen risico tweemaal zo hoog zijn dan de gemiddelde kosten van de mensen die dit wel hebben verhoogd.

Logische verklaringen tussen de verschillen in zorgverbruik

Het is natuurlijk ook niet meer dan logisch dat deze kosten hoger zijn dan bij de groep die enkel het wettelijke eigen risico verbruikt. Je gaat tenslotte niet een risico nemen indien je weet dat je het komende jaar zorgkosten gaat gebruiken boven het drempelbedrag van 385,- euro per jaar.

Heeft het nut om je eigen risico te verhogen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of het zin heeft om het eigen risico te verhogen, dit kan zeker in je voordeel werken daar de premieverschillen kunnen oplopen tot 240 euro op jaarbasis! Echter dien je dan wel geld achter de hand te houden, mocht je plots kosten maken dan moet dit geen problemen gaan opleveren. U kunt meer over dit onderwerp vinden in onze veelgestelde vraag: Vrijwillig eigen risico verhogen ja of nee. Twijfel je na het lezen van dit artikel alsnog over wat je het beste kan doen met het eigen risico, neemt u dan gerust even contact met ons op en onze experts denken graag even met u mee!

Eigen risico zorgverzekering 2020

Ook voor de zorgverzekering 2020 zal het wettelijke eigen risico vastgesteld worden op 385,- op jaarbasis daar dit is afgesproken tijdens de eerdere kabinetsbesprekingen verwachten wij dan ook dat hier geen veranderingen in zullen komen. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.