Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgkosten inzichtelijk

Zorgkosten na overstap zorgverzekeraar niet meer inzichtelijk

10 feb 2014

Veel Nederlanders kunnen de zorgkosten van het afgelopen jaar niet meer inzien. Het gaat om voormalige klanten van verschillende zorgverzekeraars die voor dit jaar zijn overgestapt. Onder andere Menzis, Achmea en Zorg&Zekerheid bieden niet meer de mogelijkheid om de zorgkosten van 2013 te bekijken wanneer er gebruikt is gemaakt van de optie om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Zorgkosten inzien

Normaal kunnen klanten op hun persoonlijke profiel de zorgkosten van het afgelopen jaar (en in sommige gevallen, afgelopen jaren) inzien. In veel gevallen wordt deze pagina echter al direct na het afronden van de overstap verwijderd. Nederlanders die overstappen naar een andere zorgverzekeraar hebben hierdoor geen zicht meer in de zorgkosten van het jaar daarvoor.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft hier recentelijk een onderzoek naar gedaan en de situatie blijkt bij een groot deel van de zorgverzekeraars voor te komen. Dat de situatie niet wenselijk is, is volgens de Consumentenbond voor de hand liggend. De informatie van vorig jaar is voor veel Nederlanders namelijk nog steeds relevant en is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk voor het invullen van aangiftes. Niet alle zorgverzekeraars blokkeren de profielpagina na de overstap. Voormalige klanten van ASR Verzekeringen kunnen vijf jaar na hun overstap nog hun persoonlijke profiel bekijken. Bij sommige andere zorgverzekeraars blijft de pagina nog drie jaar beschikbaar.

Reactie zorgverzekeraars

Een aantal zorgverzekeraars hebben inmiddels gereageerd op de constateringen van de Consumentenbond. Menzis en Achmea laten weten dat zij de kwestie in behandeling gaan nemen. Zorg&Zekerheid geeft aan dat klanten een verzoek kunnen indienen om hun zorgkosten van het afgelopen jaar op papier toegezonden te krijgen.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.