Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgkosten daling koopkracht

Zorgkosten zorgen voor daling koopkracht ouderen

8 jul 2012

Zorgkosten zorgen voor daling koopkracht ouderen

Onderzoek van de ouderenbond ANBO geeft aan dat door de hogere zorgpremies en het verplicht eigen risico de koopkracht van de senioren is gedaald. Daarnaast blijkt, dat er ongeveer per maand 200 euro extra betaald moet worden vanwege een lagere zorg en huurtoeslag. Alle 1300 geïnterviewden ANBO leden, gaven aan meer kwijt te zijn in 2012 aan hun zorgverzekering. Hiervan heeft ruim 80% dit jaar al het eigen risico van 220 euro moeten betalen. Hierdoor hebben de ouderen gemiddeld zo’n 10 tot 30 euro per maand te besteden aan overige zaken.

Zorgverzekering 2013

Deze situatie is zorgelijk, helemaal met het oog op de veranderingen die gepland staan voor het jaar 2013. Zo staat al vast dat het eigen risico wordt verhoogd van 220 euro naar 350 euro. Er komt wel een compensatie regeling voor mensen met een lager inkomen, in de vorm van een hogere zorgtoeslag. Daarnaast is de verwachting dat ook de premies zullen gaan stijgen van de zorgverzekering, al spreekt de Minister dit nog tegen. Zij verwacht namelijk dat de premies zullen gaan dalen met gemiddeld 61 euro op jaarbasis.

Vergelijken

Veel vaker zijn ouderen te vinden op het internet. Toch zijn er nog velen, welke geen computer of ander internet apparaat in huis hebben. Met name voor deze groep mensen loont het om de zorgverzekering te vergelijken. De meeste mensen hebben een zorgverzekering afgesloten in de tijd van het ziekenfonds. In de tijd van het nieuwe zorgstelsel zijn veel mensen bij de zorgverzekeraar uit die tijd gebleven.  Er kan geld worden bespaard door niet voor alles verzekerd te zijn, zoals als vruchtbaarheidsbehandelingen of ziektekosten in het buitenland. Zo zijn er nog vele andere onderdelen binnen een zorgverzekering welke niet voor iedereen toepasbaar zijn. 

Rob de Graaf

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige en verbetermanager binnen de zorg. "Sinds het begin van de website hebben wij gekeken hoe we het zo eenvoudig mogelijk kunnen maken voor de consument om hun weg te vinden in het oerwoud van de verzekeraars." U kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.