Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgnota beter gecontroleerd door zorgverzekeraars

Zorgnota beter gecontroleerd door zorgverzekeraars

16 feb 2016

De zorgnota wordt steeds beter gecontroleerd, dat blijkt uit de toezicht op de prestaties van de zorgverzekeraars door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), weet Skipr te melden. 

DE NZa blijft er dan ook op toezien dat de zorgverzekeraars de nota's goed blijven controleren en ziet ook nog wat verbeterpunten in het systeem. Zo kunnen de zorgverzekeraars het proces meer automatiseren met de big data die ze hebben en controleurs inzetten om materiele controles uit te voeren binnen de zorg.  U kunt zelf natuurlijk ook nog steeds de rekeningen controleren op de veilige omgeving van de website van uw aanbieder.

DE NZa gaat verder in op het horizontale toezicht waar de verzekeraars en aanbieders recentelijk het initiatief hebben genomen van een intensievere vorma van samenwerken omtrent dergelijke controles en toezicht. Juist deze samenwerking borgt de kwaliteit van de aanbieders nog beter. De NZa geeft dan ook volledige medewerking en zal het toezicht hierop aanpassen, hoe hoog deze intenstiteit van toetsing is, is mede per individueel geval wisselend. 

Heeft u nog een rekening liggen waarvan u zich afvraagt hoe deze zo hoog kan zijn voor bepaalde ziektekosten die gemaakt zijn het afgelopen jaar of ziet u iets opvallends? Laat het ons gerust weten en wellicht kunnen wij u hier verder mee helpen.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.