Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpas en betalingen van de nieuwe zorgverzekering?

Zorgpas en betalingen van de nieuwe zorgverzekering?

5 jan 2016

Afgelopen periode zijn er weer een hoop consumenten overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering, volgens de eerste schattingen van onderzoeksbureau Vektis zou dit aantal op 1,2 miljoen consumenten liggen. Zo maakte Andre Rouvoet gisteren bekend op de nieuwjaarsborrel van Zorgverzekeraars Nederland, wij zijn erg nieuwsgierig naar het totale aantal welke in april 2016 bekend gemaakt gaat worden. Echter een nieuwe periode roept veel vragen op bij de nieuwe consumenten zoals wanneer ontvang ik mijn zorgpas en wat als de betaling dubbel is afgeschreven? Wij zullen in dit artikel toelichten wat u dan het beste kunt doen:

Wanneer ontvang ik de zorgpas? 

Bent u voor 1 januari 2016 overgestapt naar een nieuwe zorgverzekering, dan ontvangt u in principe voor 1 februari van het nieuwe jaar de nieuwe zorgpas. Maakt u voor deze tijd al gebruik van een zorgverlener dan kan deze in principe via uw Burgerservicenummer alle gegevens controleren, zo ook bij welke zorgverzekering u bent aangesloten en welk aanvullend pakket u heeft. 

Help, er is twee keer de zorgpremie afgeschreven! 

Is er in januari tweemaal de zorgpremie afgeschreven? Dat kan gebeuren ook al is dit natuurlijk heel vervelend. De oude zorgverzekeraar kan de nieuwe net gemist hebben en daardoor kan dit gebeuren. U kunt afwachten tot de oude verzekeraar dit bedrag terugstort, echter kan dit tot wel een aantal weken duren. Ook kunt u het bedrag laten storneren door uw bank, dan heeft u het geld binnen een aantal werkdagen weer terug op uw rekening. Let wel kijk nog even of u bent geaccepteerd door de nieuwe zorgverzekering, want indien u de verzekering via internet heeft afgesloten dan kunt u dit nog tot 14 dagen na het afsluiten opzeggen.

De zorgperiode gaat weer van start op 19 November 2016 vanaf dat moment kunt u weer gaan vergelijken voor de zorgverzekering van 2017. 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.